Günün Mesajı

28/02/2016 - RAB PEYGAMBERLERİNİ ONURLANDIRIR

Gerçek şu ki, Egemen RAB kulu peygamberlere sırrını açmadıkça bir şey yapmaz.

Amos 3:7

Ne kadar harika bir Rab’bimiz var. Rab peygamberlerine sırrını açıklamadan hiçbir şey yapmaz. Bu yüzden peygamberleri dinleyin çünkü Rab onlar aracılığıyla sırlarını açıklar.

Her Şeye Gücü Yeten Rab kendisini onurlandıranların dostluğunu sever ve kendisi de onları onurlandırır. Ayrıca Rab o kadar büyüktür ki tüm dünya ile ilgilenmesine rağmen peygamber olarak görevlendirdiklerini hatırlar ve bir şey yapacağı zaman ilk olarak bu kullarına yapacağı şeyi bildirir. Rab gerçekten de harika öyle değil mi?

Rab’bin peygamber olarak görevlendirdiklerine verdiği önem hayal sınırlarımızın ötesindedir. Peki Rab onların hepsini yapacakları konusunda uyarır mı? Eğer bu böyle değilse söz konusu peygamberler ya o sırada Baba ile birlikte yürümüyordur ya da peygamber oldukları sadece kendi iddialarıdır. Bir insanın çağrı almadan bir hizmete yatırım yapması, bir kilise açması ya da kendisini Rab’bin temsilcisi olarak ilan etmesi çılgınlıktır. Çünkü kendi işi için armağanlar dağıtan sadece En Yüce Olan Rab’dir.

Gerçek bir peygamber kendisinden bahsetmez ve hiçbir insan tarafından yönlendirilmez. Sadece mesajlarını aldığı ve başkalarına duyurduğu Rab’be kulluk eder. Bazen bildirilen mesaj çok ciddi ve büyük bir mesajdır ama o peygamber Rab’be kulluk ettiği için Baba yapması gerekeni yapar ve peygamberini onurlandırır. Kutsal Ruh yüreklerinde duydukları mesajı onayladığında, peygamberler bu kehanetin doğru olduğunu hissederler ve onu doğru bir şekilde duyururlar. Peygamberleri dinlemek başarılı bir ruhsallığın işaretidir.

Rab’bin bir peygamberiyle yapılan basit bir konuşma, çoğu zaman bir şüpheyi ortadan kaldırır ya da çok ciddi bir konuda rehberlik sunar. Rab’bin Söz’ünü duyurduğumuz her seferinde bazı kehanetleri de duyurmuş oluruz. Mesajı duyup gereğini yerine getirenlerin hayatlarında, Her Şeye Gücü Yeten Rab’bin eli onların faydasına olacak şekilde etkinleşir. 

Rab oyun oynamaz. Rab’bin yaptığı tüm eylemler Onun verdiği hükümlerdir. Bu nedenle şeytan Baba’nın bizim için yaptığı şeyleri asla tersine çeviremez. Bunu başarabilmesi için bizim şeytanla iş birliği yapıyor olmamız gerekir. Mesela Havva Cennet Bahçesi’nde böyle yapmıştı. Tüm Tanrısal eylemler geri çevrilemez eylemlerdir (Romalılar 11:29). Rab’bin işleri geçersiz kılınması mümkün olmayan hükümlerdir (Mezmurlar 19:9; 111:7).

Rab peygamberlerine neler yapılması gerektiğiyle ilgili açıklamalar yapmayı sürdürmektedir. Bu peygamberler eğer korkuyla geri çekilmez ve mesajı duyururlarsa, Rab’bin işi tamamlanacaktır. Ama şuna dikkat edin: Rab’bin yapacağı her şey Kutsal Yazılarda bildirilmiştir. Kutsal Kitap’ta yer almayan şeyler Rab tarafından gerçekleştirilmeyecektir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares