Günün Mesajı

29/02/2016 - PEYGAMBERLER, PEYGAMBERLİKTE BULUNUN!

Aslan kükrer de kim korkmaz? Egemen RAB söyler de kim peygamberlik etmez?

Amos 3:8

Aslan gücü ve cesareti sayesinde saygı kazanmıştır. Aslan kükremesi duyulduğunda bu tehlike demektir. Evrendeki en güçlü ses olan Rab konuştuğu zaman, bu sese tüm dikkatimizi vermeliyiz. O bir Babadır ve çocuklarının iyiliği için her şeyi yapar. Çocuklarına öğüt verir ve onları belli görevlerle görevlendirir. Peygamber olarak atayıp mesajlarını diğeri insanlara ulaştırmalarını sağlar. Rab’bin mesajını duyup çekindiğinden dolayı onu insanlara duyurmayan kişi, bu bilgilendirmenin yokluğundan dolayı oluşan kayıpların hesabını verecektir.

Ayette ‘aslan’a benzetilen peygamberler Yaratıcımız tarafından belirlenen görevlerini yaptığında akıllı olanlar onlara saygı duyarlar. Peygamberin gücü ve cesareti sınanmamalıdır. Aslan kükrediğinde kim saklanacak delik aramaz? Rab konuştuğunda Ona ne tür bir dikkat vermemiz gerekir? Şunu unutmamalıyız: Bizim için son derece önemli olmayan hiçbir şeyi Rab bize söylemez. Bu nedenle Rab’bin bize bildirdiklerine her zaman kulak vermeliyiz. O Babamız olduğu için sorunlarımızı önemser. Bunun yanında, Rab’bin sesini duyabilmek büyük bir ayrıcalıktır çünkü O her şeyi yaratandır. Rab’bin sesi, yaratılışın başlangıcından bugüne kadar aynı güce sahiptir.

Rab bir sıkıntımız için bize yardım etme amacıyla veya bize bir görev vermek için konuşabilir. Bu durumda bizim dengimiz olan bir insana tepki verir gibi veremeyiz. Rab’bin buyruğunu ister dinleyip ister dinlemeyebileceğimizi düşünemeyiz. Eğer Rab bize insanlara ulaşma ve onlara yaşamları hakkında peygamberlikte bulunma görevi verirse sessiz kalamayız çünkü bunu yaparsak günaha düşeriz (Yakup 4:17). Bu insanlara yapmadığımız şey için Rab’bin önünde hesap vermek durumunda kalırız.

Rab’bin ortağı olmak için her şeyi yaparım. Eğer beni bir görevle görevlendirirse, şöyle diyeceğim: ‘’Buradayım Rab, senin yardımınla, yapmamı istediğin şeyi yapacağım’’. İsa’nın söylediklerini hatırlayın: Kim Onun öğrencilerinden birine bir bardak su bile verse, ödülsüz kalmayacaktır (Matta 10:42). İnsanları kurtarma işinde Ona ortak olmayı kabul edenleri hangi ödüllerin beklediğini çok merak ediyorum.

Rab’bin ilahi mesajını duyup onunla ilgili hiçbir şey yapmayanlar, uyarılması gereken kişilerin yaşayacağı kayıplardan dolayı sorumlu olurlar. Çekingenlik ya da kötü niyetlilik Rab tarafından cezalandırılacaktır (Va. 21:8).

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares