Günün Mesajı

01/03/2016 - SONSUZ HAZİNE

RAB, “Onlar doğruluk nedir bilmiyorlar” diyor, “saraylarına zorbalık ve çapul yığmışlar.”

Amos 3:10

Bugünkü toplumumuzun resmi şudur: İnsanlar doğru olanı nasıl yapacaklarını bilmiyorlar ve bilmediklerini kabul etmiyorlar. Rab’bin Sözü doğru işlerimizin kirli paçavralar gibi olduğunu söylüyor (Yeşaya 64:6). İnsan en güçlü çağında bile sadece bir soluktur (Mezmurlar 39:5). Kayıp olan tüm insanlar, zihinlerinde yarattıkları saraylarda vahşet ve yıkımdan başka hiçbir şey biriktirmiyorlar. Evde de, işte de, arkadaşlarının yanında da bunu yapıyorlar. Rab’bin Sözü’nde yeniden doğarak arınmayan tüm insanlar boşa çabalamaktadır (Mezmurlar 127:1; Titus 3:4-7).

Bu ve diğer açıklamaları Rab’bin Sözü’nden okumalıyız. Böylece toplumun ne durumda olduğunu anlayabiliriz. İnsanlar tam bir ikiyüzlülük içinde yaşamaktadır. Eğer insanlar Rab’bin önüne gelip orada kendilerini alçaltırlarsa, daha iyi düşünmelerini ve hareket etmelerini sağlayacak çok daha büyük bir gücü deneyimlerler. Babamız sadece ruhları kurtarmaya çalışmıyor. Onları Adem’in düşüşünden sonra gelen tüm kirliliklerden ve zayıflıklardan temizlemeye de çalışıyor.

Birçok insan doğru olan işlerin nasıl yapılacağını bildiğini iddia eder. Yaptıkları iyi bir şeyden dolayı gurura kapılan birçok insan vardır. Bu işlerinin sonucunda insanların dikkatlerini çekmeyi ve hareketlerinin duyulmasını isterler. Ama Rab ona gerçekten kulluk eden insanları istemektedir. Ona hizmet edenler insanlık için yapılabilecek en iyi şeyleri yaparlar.

Bizim doğru işlerimiz nedir ki? Gerçek doğruluğun yanında bizimki solgun kalır ve utanç içinde titrer. Rab’bin ilahi meshedişi olmadan insanların yaptığı her şey boşunadır. Yaptıkları şeylerin ardında her zaman bir çıkarları vardır. Rab’bin yönlendirişi olmadan yapılan tüm işlerin ardında bilinmeyen çıkarlar yatmaktadır. Bu şekilde yaptığımız her şey son derece boştur.

İnsan zihni çok geniş bir dünyadır. Her birimizin içinde zihnimizle yarattığımız saraylar, gerçekleştirmediğimiz hayaller ve ulaşmaya çabaladığımız hedefler vardır. Ama İsa Mesih ile tanıştığımızda tüm planlarımızı ona teslim etmeliyiz. Bu hayatta başardıklarımız, başka hiç kimsenin bilmediği ve görmediği büyük kalelerin içinde saklanırlar. Vahşet ve yıkım böyle yerlerin içinde gayet iyi bir şekilde gizlenebilir.  

Rab’bin Sözünde yeniden doğmadan ve Kutsal Ruh’un meshedişi olmadan, insanların yaptıkları işler faydasızdır. Ama Her Şeye Gücü Yeten Rab’bin meshedişiyle tüm sonsuzluk boyunca kalıcı olacak iyi şeyler biriktirebiliriz (Süleyman’ın Özdeyişleri 7:1,2; Timoteos 6:17-19).  

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares