Günün Mesajı

02/03/2016 - RAB İLE KARŞILAŞMAYA HAZIRLANIN

“Bu yüzden sana şunu yapacağım, ey İsrail. Yapacaklarım için Tanrın'ı karşılamaya hazırlan, ey İsrail!”

Amos 4:12

İsrail’in Rab’bin yüreğinde özel bir yeri vardı çünkü bu topluluk İsa’nın kilisesinin sembolüydü. Rab kulları için neler yapacağını eksiksiz olarak açıklamıştır. Bu nedenle kendimizi Onunla karşılaşmaya hazırlamalıyız. Rab’be gelişigüzel yollarla kulluk etmeye çalışanlar, Onun hayatlarında çalışmadığını fark edeceklerdir. Her Şeye Gücü Yeten Rab bizden Onunla karşılaşmaya hazırlanmamızı ister. Bu ise sadece yüreklerimiz duada Rab’bin Sözü’ne boyun eğdiğinde gerçekleşir.

İsrail kendi tarafından Rab’bin halkı olmaya karar vermedi. Rab’bin ayrıcalıklı topluluğu olmaya da biz kendimiz karar vermiyoruz. Bizi bu şekilde yaratan Odur. İsrailliler’in ayrıcalıklı bir konumu vardı; Her Şeye Gücü Yeten Rab’bin yüreğinde özel bir yerleri vardı. Aynı şey bizim için de geçerlidir. Nasıl Rab’bin bu ulus için planları varsa, bizim için de vardır. Bu nedenle, Rab’bin ailesinin bir parçası olmamak, bir insanın yapabileceği en aptalca şeydir. Biz İsa’da seçildik ve sonsuza kadar Onunla birlikte olabiliriz. Mesih kilisesinin başıdır ve bizler de bu kutsanmış bedenin üyeleriyiz (Koloseliler 1:18). Kutsal Yazılar’da Rab kendisine ait olanlar için neler yapacağını açıkça anlatmıştır.

İsrailliler Rab ile karşılaşmak için kendilerini hazırlayabilirlerdi ama bunu yapmadılar. İsrail ulusu için en üzücü şey, İsa’nın İbrahim ile antlaşma yapan Rab olduğunu kabul etmemeleridir. Rab tüm vaatlerini gerçekleştirmek için orada, onların yanındaydı. Tüm sorunlarının çözümlerini onlara sağlayabilirdi. Peki biz İsa’nın kim olduğunu gerçekten anlıyor muyuz? İsa’nın kendi kanıyla yeni antlaşmayı imzalayan kişi olduğunun farkında mıyız? İsa ihtiyacımız olan her şeydir!

Rab’be kulluk etmenin Kutsal Kitap’ta bildirilmiş bir yolu bulunmaktadır. Mesih ile her durumda galiplerden üstün olacağız (Romalılar 8:37). Ona dindar insanların yaptığı gibi, kendi gücümüze dayanan herhangi bir yolla kulluk etmeye çalışmak, tamamıyla zaman kaybıdır. Rab’bin Sözünde belirlenmiş ölçütleri öğrenmeli ve onları uygulamalıyız. Eğer böyle yaparsak, kesinlikle ödüllendiriliriz.

Bu hazırlık ne insanın kendi çabasıyla olur, ne de ruhunda kendiliğinden gerçekleşir. Kutsal Ruh bu hazırlığı Rab’bin Sözü aracılığıyla insanların yüreklerine açıklar. Söze kulak vererek nelerin bize ait olduğunu ayırt edebilir ve onlara sahip olabiliriz. Dua ettiğimiz zaman Mesih’teki yerimizi almış oluruz ve böylelikle Rab’bin gücü bizim için harekete geçer.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares