Günün Mesajı

04/03/2016 - GİT, PEYGAMBERLİK ET

RAB beni sürünün ardından aldı, ‘Git, halkım İsrail'e peygamberlik et’ dedi.

Amos 7:15

Rab’den öğrenecek çok şeyimiz var. Amos koyun yetiştiren ve yabanıl incir ağaçlarına bakan bir adamdı. Rab ondan halkına peygamberlik etmesini istemişti. Böylece dini meselelerle ilgili son derece yetişkin olan ruhban sınıfını küçümsüyordu. Bugün de Rab kendisine hakkıyla hizmet edecek insanları bulmak için en gösterişsiz yerleri arar. Her zaman ruhsal birisi gibi görünen ve kendisini kutsal, adanmış birisi olarak sunan insanlar Rab’bin işini yapmaya hazırlanmazlar. Her Şeye Gücü Yeten Rab hizmette yer alabilecek birisini bir anda seçip görevlendirebilir. Birçok kişi O’nun tarafından halkına peygamberlik etmek için böyle seçilmiştir.

Eğer izin verirsek Rab bize hayattaki her şeyi öğretir. Onun gözlerinden saklı olan hiçbir şey yoktur. Hatta Rab düşmanın, yani şeytanın yaptığı bütün planları daha henüz hazırlık aşamasındayken bilir. Krizlerimizden kurtulmanın en iyi yollarını görür. İsa her zaman Ondan öğrenmemiz gerektiğini söylemiştir. Rab yumuşak huylu ve alçakgönüllüdür (Matta 11:29).

Kutsal Kitapta anlatılan günlerde Yahudi dini çok gösterişli bir hal almıştı. Kahinler çok yetkiliydiler ve kendilerinin çok özel olduklarını düşünecek kadar kibirliydiler. Ama Rab onların hepsini bir kenara bıraktı ve yaşamını koyun bakıcılığı ve meyve toplayıcılığıyla sağlayan bir adamı peygamberi olarak seçti. Bugün de Rab’bin yolları hala aynıdır ve hiç değişmemiştir. Bir insan her şeyi bildiği ve kendisini çok beğendiği zaman, Her Şeye Gücü Yeten Rab o halktan başka birisini temsilcisi olarak seçer. Bu durumu doğrulamak için seçilen ve kullanılan insanlara dikkat edin. Bugün Rab’bin kullandığı insanlar, arkalarında Rab’bin bilgisini taşımaktadırlar ve bu bilgi onlara tam bir rehberlik sunar.

Baba’nın temsilcisi olduğunu iddia etmek başka, Her Şeye Gücü Yeten Rab tarafından imzalanmış ve onaylanmış bir kimliğe sahip olmak başka bir şeydir. Bu kimliğe sadece Rab’bin adında hareket eden kişiler sahip olur. Rab böyle kişileri gösterdiği işaretlerle doğrular (Markos 16:20).

Rab hiç kimseyi kendi tanıtımını yapmak için çağırmaz. Rab tarafından seçilip ayağa kaldırılanlar Rab tarafından onurlandırırlar. Bu insanlar ağızlarını açtığında oradaki bütün insanlar Her Şeye Gücü Yeten Rab’bi hissederler. Rab’bin işaretlerini ve mucizelerinin gerçekleştiğini görürler. İnsanların hayatları değişir. Rab tarafından kullanılanlar insanları doğru olan şeyleri yapmaya, davranış ve tutumlarını değiştirmeye yönlendirir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares