Günün Mesajı

05/03/2016 - SÖZE SUSAMAK

‘İşte günler geliyor, ülkeye kıtlık göndereceğim’ diyor Egemen RAB, ‘ekmek ya da su kıtlığı değil, RAB'bin sözlerine susamışlık göndereceğim.

Amos 8:11

İnsanların bize Rab’bin söylediği sözleri bilmek için geleceği günler ne kadar bereketli günler olacaktır. Bugün birçok insan çılgın eğlenceler yerine cennetin ekmeğini arıyorlar. Çünkü yürekleri gerçeğin ne olduğunu bilmek için yanıyor. Bu nedenle sunaklarımızda her zaman gerçek yiyecek bulunmalıdır.

İnsanlar Rab’bin Sözüne susadıkları zaman bu tüm toplumun yararınadır. Çünkü Sözü duyanlar tüm yanlış şeyleri yapmayı bırakıp iyi şeyler yapacaklardır. Rab’be itaat eden insanların arasında bulunmaktan daha iyi hiçbir şey yoktur. Bu nedenle sadece ev halkları kurtulmakla kalmaz, aynı zamanda maddi varlıkları ve diğer her şeyleri de kurtulur. Kutsal Yazılara saygı duyanlar iftira atmazlar. Hiç kimseyi kötülemez ve hakaret etmezler. Rab’bin hakim olduğu bütün yüreklerde sadece esenlik olur (Kol. 3:15).

Kayıp insanların Rab’bin isteğini arayacağı günler gelecektir. Bu yakın bir zamanda olursa ne kadar iyi olur. Çünkü o zaman barlarda likör satılmayacak. Uyuşturucu satıcıları bu kötü işlerini bırakacaklar. Hayat kadınlarının çalıştıkları yerler kapanacak, gece kulüpleri dua evlerine dönüşecek.

Aslında bu kısmen olmaya başladı. Geçmişte bedenlerini satan, yedi büyük günaha bulaşan ya da sahtekar işler yapan birçok kişi bugün sadece iyi şeyler yapmak için yaşıyor. Şeytanın tutsaklarını kurtarıyor ve onları ışığa götürüyorlar.

Rab’bin dokunduğu insanlar, dünyasal kulüpler arar gibi Hristiyan çevreler aramazlar. Akıllarını sersemleten gösterilere ya da başka şeylere meraklı değillerdir. İnsanları fanatikleştirip zayıf kişileri büyülemeye çalışmazlar. Onlar için tek önemli olan İsa’dır. Çünkü onlar Cennetin ekmeğini yemek istemektedirler.

Rab’bin dünyaya göndereceği bu uyanış ve söze susamışlıkta, teolojik laboratuvarlarda üretilmiş vaazlara yer olmayacak. Entelektüellik ve diğer insanı erdemler Rab’bin sunağında yer almayacak. Çünkü kim En Yüce Olan Rab’bin önüne kirli şeyler getirirse Nadav’la Avihu’nun ödediği bedelin aynısını öder (Çölde Sayım 26:61). 

Tarihin bu özel zamanı artık gelsin! İnsanlar Rab’bin sözüne susasın ve Sözü duyup imanla dolsun. Çünkü bu sayede insanlık tüm kötülüklerden kurtulabilir!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares