Günün Mesajı

06/03/2016 - DAVUT’UN ÇARDAĞINI YENİDEN KURMAK

O gün Davut'un yıkık çardağını yeniden kuracağım, gediklerini kapayacak, yıkık yerlerini onaracağım, onu eskisi gibi yapacağım.

Amos 9:11

Yaşadığımız bu çağ, Davut’un çardağının yeniden kurulacağı çağdır. Onu yeniden ayağa kaldırmak harika bir iş olacaktır. Bu nedenle Rab’bi hoşnut etmeli, O’na ruhta ve gerçekte kulluk etmeliyiz. Yıkıntılar onarılacak, tıpkı eski hali gibi olacaktır. 

Davut’un çardağı yıkıldığında, Rab’bin halkı bundan kötü etkilendi çünkü o yerde Rab’be mükemmel övgüler sunuluyor, oraya büyük bereketler dökülüyordu. Ama bugün bu çardağı tıpkı önceden yenileneceği bildirildiği gibi deneyim edebiliriz. Bu yenilenme Mesih’in dirilişiyle başladı ve Kutsal Ruh’un inmesiyle tamamlandı. Bugünlerde bir insan Müjdeyi duyup ona inandığında, İsa’yı Rab ve Kurtarıcısı olarak kabul eder ve bu iş tamamlanmış olur. Bu yüzden Davut’un çardağı zaten aramızda ayaktadır.

Bu çardakta sunulan övgülerle müzisyenlerin övgüleri arasında bir fark vardır. İkincisi, Babamız tarafından bahşedilen armağanlarla kıyaslanamaz. Bir müzisyenin ne kadar uzman olduğu hiç fark etmez. Rab’bin onu övmek için bize verdiği armağanlar sayesinde bu eylemin içerdiği bereketlere de sahip oluruz. Gerçek övgü bugün birçok yerde sunulmaktadır ve bu Kutsal Ruh’un işidir.

Davut’tan sonra gelen kralların, Davut’un başardıklarını önemsemeden yaptıkları çılgınlıklar, çok büyük boyutta zararlara sebep oldu. Ama yine de olan şeylerden dolayı pişmanlık duymak zorunda değiliz. Çünkü o günlerde Davut Adem’in günahının sebep olduğu şeylere bakmıyordu. Bunun yerine Rab’bi arıyor ve Ondan gerçek tapınmayı yapmak için gereken şeyleri alıyordu. Ondan sonra gelenler Davut’a verilen şeyleri önemsemeyerek neler kaybettiklerini fark edemediler. Ama bugün En Yüce Olan Rab, işinin bu önemli kısmını yenilemiştir.

Hiçbir gedik kalmayacak. Tüm yıkıntılar onarılacak. Bununla birlikte Rab’bin aramızda yapacağı harika işlere şahitlik edeceğiz. Rab bu çardakta etkili bir şekilde çalışacak.

Eski zamanlarda olduğu gibi Rab’bin halkı peygamberlik ezgileri söyleyecek ve bolca bereketlenecekler. Bunu bugün aramızda gerçekleşirken görebiliyoruz. Bugün yaşadığımız günler çok güzeldir. Hiç şarkı yazmamış insanlar Rab tarafından kullanılıp insanın ruhunu sevinçle dolduran şarkılar yazmak için esinleniyorlar. Baba’yı ruhta ve gerçekte sevenler onun yeniden kurulmuş çardağının bir parçası olmanın ne kadar ödüllendirici olduğunu görürler.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares