Günün Mesajı

07/03/2016 - RAB’BİN ARMAĞANI

Çünkü günahın ücreti ölüm, Tanrı'nın armağanı ise Rabbimiz Mesih İsa'da sonsuz yaşamdır.

Romalılar 6:23

Nasıl her çalışan verdiği hizmetin karşılığında ödüllendiriliyorsa, yanlış işlere bulaşanlar da ödüllerini alırlar: ölüm. Rab sonsuz yaşamı karşılıksız sunar, ama bu yaşam sadece İsa Mesih aracılığıyla elde edilir.

Kutsal Yazılarda kayıtlı olanlar saf gerçektir ve bütün detayına kadar doğrulanacaktır. Rab doğruluktur (Mezmurlar 7:11; 11:7). O kimseyi istismar etmemiz için bizi yaratmadı. Onun planı herkesin saygı görmesidir. Bu nedenle Rab’bin yasasına uymayanlar bir gün Rab’be hesap vereceklerinden emin olabilirler. Çünkü günahkarlar cezasız kalmayacaktır. İsa’nın ikinci gelişince birçok kişi ikinci ölümü deneyimleyecektir, bu En Yüce Rab’den sonsuza dek ayrılmak demektir. Ateş içinde yanan göllere atılacaklar ve oradan asla çıkamayacaklardır (Vahiy 21:8).

Adem’in düşüşüyle birlikte günah dünyaya girdi ve insan Rab’bin gözünde öldü. Yani bir başka ifadeyle, insan Rab’den ayrıldı. Bugün eğer her an uyanık kalmazsak düşebiliriz. Rab’bin en büyük azizlerinden bazılarının bile ayağı kaydı. Düşme ihtimalleri her yerde vardır ve onlarla her zaman karşılaşabiliriz. Bu nedenle her zaman uyanık olmalıyız ki düşmana av olmayalım.

Yaptığımız her şey ister doğru ister yanlış olsun bir iş sayılır. İşçiler anlaştıkları zaman aralıklarına göre çalışırlar (günlük, haftalık, aylık vs). Sonra da işlerinin karşılığında ödemelerini alırlar. Onlara ücretlerini vermemek bazı sorumsuz ve sahtekar kişilerin yaptığı çok ciddi bir yanlıştır. Ama Rab komşusuna sıkıntı veren, insanlara zarar veren ya da başka bir günah işleyenlere adil bir şekilde ücretlerini der. Sözünde belirttiği gibi, günahın ücreti ölümdür.

Diğer yandan, En Yüce Rab, çok büyük ve bereketli bir şey yapmakta, Müjdeye inananları kurtarmaktadır. İnsanlar Aden Bahçesinde günaha düşüp Rab’den ayrılmışlardı (Romalılar 3:23). Ama bugün Rab İsa’ya inananlara sonsuz yaşam ve yeniden doğma armağanı sunuyor. Böylece onlar cehenneme gitmeyecekler (Romalılar 10:9). Bu hem Babamızın yaptığı harika bir iştir, hem de bize verdiği bir görevdir. Kim Rab’be itaat ederek insanlara müjdeyi duyurur ya da müjdelemeye katkıda bulunursa, kendisi için hazırlanmış büyük ödülleri alacaktır.

Kurtuluşa giden başka hiçbir yol olmadığından kesinlikle emin olabilirsiniz (Elçilerin İşleri 4:12). Bunun için tek yol İsa’ya inanmak, yani dar ve zor kapıdan geçmektir.


İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares