Günün Mesajı

08/03/2016 - ARTIK HİÇBİR ŞEY BORÇLU DEĞİLSİNİZ

Bir kimse Mesih'teyse, yeni yaratıktır; eski şeyler geçmiş, her şey yeni olmuştur.

2. Korintliler 5:17

Eğer İsa’yı hayatınızda Rab ve Kurtarıcı olarak kabul ettiyseniz, geçmişinizden özgür olursunuz. Ama vicdanınızın sizi artık suçlamaması için Rab’bin Sözünün size söylediklerine inanmanız gerekiyor. Yeni bir varlık olmak düşmana artık hiçbir şey borçlu olmamak demektir. Mesih’te aklanmak geçmişin tüm yanlışlarından kurtulmak demektir. Sizi günaha ve düşmana bağımlı kılan her şey artık bitmiştir. Artık tamamen özgürsünüz. 

Birçok yeni inanlı Rab’bin Sözünün bildirdiklerine inanması gerektiğini henüz anlamamıştır. Onlar geçmişteki günahları nedeniyle büyük ve suçlayıcı bir yükün altında yaşarlar. Yeniden yaratılmış yeni bir varlık olduklarını bilirler ama buna nasıl inanacaklarını bilmezler. Bazıları bunun gerçekliğinin farkındadır çünkü ona inandıklarında suçlamalardan özgür yaşadıklarını görürler. Ama diğerleri Kutsal Kitapta yazılı olan gerçeklere yeterince dikkatini vermemiştir.

Yeniden doğan herkesin buna inanması gerekir. Eğer gerçekten yeni bir varlık olduğunuza inanırsanız, o zaman bilirsiniz ki artık eski varlığınızın geçmişte bedeninizi kullanarak yaptığı şeylerden sorumlu değilsiniz. Buna inananlar En Yüce Olan Rab’bin bütün çocuklarına sunulan bu özgürlüğün tadını çıkartırlar. Bu bir inanma ya da inanmama meselesidir. İsa Mesih’e göre kim inanırsa Rab’bin görkemini görür (Yuhanna 11:40).

Eğer yeniden doğduysanız artık içinizde yaşayan eski varlığa bir borcunuz kalmamıştır. Yeniden doğum sürecinde yeniden şekillendirilmediniz, geliştirilmediniz ve değiştirilmediniz. Bunun yerine en başından yeniden yaratıldınız. Geçmişinizdeki eski varlık tüm yanlışları ve suçlarıyla birlikte vaftiz olduğunuz suda kaldı. Bu nedenle artık geçmişle ilgili hiçbir işiniz yoktur. Siz yeni bir varlık oldunuz. 

Ama yine de dikkatli olmalısınız çünkü şeytan sizi değerinizin olmadığına ve bu yüzden de Rab’bi hoşnut edemeyeceğinize inandırmaya çalışacaktır. Tüm bunlar birer yalandır. Mesih’te olan yeni bir varlıktır ve artık geçmişteki tüm yanlışlarından özgürdür.

Eğer yeniden doğduysanız artık sevinme zamanıdır. Çünkü geçmişteki kayıtlarınız İsa Mesih’e olan imanınız sayesinde tamamen temizlendi. Onlar artık sanki hiç olmamış gibidir. Kimisi bunun doğru olmak için fazla iyi olduğunu söyleyebilir. Ama durum sandığınızdan daha iyidir çünkü bu gerçektir. Cennet de cehennem de bunu bilir. Artık İsa aracılığıyla Rab’bin tahtının önüne istediğiniz zaman gelebilir ve şeytanın bütün planlarını durdurabilirsiniz (Markos 16:17-18).

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares