Günün Mesajı

10/03/2016 - DİLEDİĞİMİZ AN

Şimdiye dek benim adımla bir şey dilemediniz. Dileyin, alacaksınız. Öyle ki, sevinciniz tam olsun.

Yuhanna 16:24

Bu ayette Rab’bin bize anlattığı şey, O’nun isteğinin insanların hüsrana uğraması değil, bunun yerine tam bir sevinçlerinin olması olduğudur. Rab’be her şeyi anlatmak önemlidir. Ama en büyük savaşlar Rab’bin bize Kutsal Yazılar aracılığıyla söylediklerine inandığımızda kazanılır. İsa o zamana kadar öğrencilerinin kendisinin adıyla bir şey dilemediğini söylüyor. Bu ne anlama geliyor? Rab’den bir iyilik istedikleri zaman İsa’nın adını kullanmadıkları anlamına mı geliyor? Kaç defa İsa’nın adında dua edip hiç cevap almadınız? Rab’bin rehberliğini izleyenler, O’ndan yazılı olana ve öğretilene uygun bir şekilde isteyenler, istediklerini alacaktır.

Ben küçük bir çocukken bir amcam Muniz Freire’yi, yani yaşadığım şehri ziyaret etmişti. Bana Rio de Janerio’da bir motor sayesinde çalışan küçük bir araba olduğunu ve belli bir hıza kadar hızlanabildiğini söylemişti. Bana bunun gibi bir araba alacağını söylediğinde bu haberden dolayı çok heyecanlandım ve aşırı mutlu oldum. Küçük aklımda şehirde o arabayla dolaşmanın ne kadar güzel olacağının hayalini kurdum. Evime uzak olan büyük babamın evine bu arabayla gidecektim. Bu deneyimi hayalimde yaşadım. Ama amcam bu arabayı bana hiç almadı ve bununla ilgili hiçbir açıklamada da bulunmadı. Bu yerine getirilmemiş söz nedeniyle çok üzülmüştüm.

Rab halkının hüsrana uğramasını istemiyor. Bize verdiği sevinç onun bereketlerini alabileceğimizin bir işaretidir. Ama amcamın bana verdiği sözü ilk kez duyduğum zaman hissettiğim sevinç, daha sonra hayal kırıklığına dönüştü. Eğer o arabayı evime gönderseydi ya da bana bizzat teslim etseydi sevincim tam olacaktı. Yaşadığım şehre sonra bir defa daha gelmişti ve o gün ondan verdiği sözü tutmasını istediğimde bana yavan bir bahane üretmişti. O zamana kadar bu adam benim için bir kahramandı.

Kutsal Yazılar’a gelince; öğrencilerinin kendisinin adıyla o zamana kadar bir şey istemediklerini söylediğinde, Rab’bin anlatmak istediği şey tam olarak neydi? O’nun adına hiç istekte bulunmamışlar mıydı? Önceki ayetleri de okuduğumuzda Rab’bin onları ziyaret ettiğinde, yüreklerini sevinçle doldurduğunu görüyoruz. Öğrenciler ancak bu anda isteyebilirlerdi çünkü o zaman istedikleri onlara verilecekti.

Bereket alma süreci bu şekilde işler: Rab’bin Sözünün üzerinde düşünürsünüz ve o sizin için apaçık bir hale gelir. Sonra yüreğinizde bir sevinç hissedersiniz ve onunla birlikte o armağanın size ait olduğunun eminliği gelir. O anda size açıklanan şeyi sahiplenin ve Rab’bin talimatlarını izleyin. Böylece sevinciniz tamamlanacaktır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares