Günün Mesajı

11/03/2016 - YAŞLANINCA MEYVE VERMEK

Böyleleri yaşlanınca da meyve verecek, taptaze ve yeşil kalacaklar.

Mezmurlar 92:14-15

Kaç kişi yaşlanmadan önce ölüyor? Kaç kişi gençken meyve vermekte başarısız oluyor? Rab’be kulluk edenler yaşlandıklarında aileleri için problem olmayacaklar. Bunun yerine toplumun iyiliğine ve Rab’bin egemenliğine katkıda bulunabilecekler. Bu yaşlıları bekleyen büyük bir bereket vardır: Sözleriyle ve yaşam tarzlarıyla Rab’bin doğruluğunu açığa vururlar.

Rab kimsenin yaşlanmadan öncesini planlamaz. Ama Kutsal Yazıların belli bölümlerinde eğer kabul edilmezlerse insanların ömürlerini kısaltacak şeylerden bahseder. Rab’bin bu uyarılarından biri anne ve babaya saygı göstermekle ilgilidir (Mısır’dan Çıkış 20:12). Anne babasına saygı göstermeyenler yaşamlarının kısalmasına sebep olurlar. Benzetme yoluyla şunu da diyebiliriz ki, kendisini müjde ve kiliseyle tanıştıran kişileri onurlandırmayanlar, yani ruhsal anne babalarına saygı göstermeyenler de çok fazla ilerleyemezler.

En Yüce Olan Rab’bin verdiği söze göre, doğru kişiler yaşlandıklarında da meyve vereceklerdir. Ama Rab’bin egemenliği için hayatları boyunca hiçbir şey üretmeyen insanlar da vardır. Ne kadar büyük bir zıtlık! Rab’bin buyruklarına uymamakta sakınca görmeyen ve günahları için sebepler bulanlar, gençliklerinden itibaren kuru olduklarını göstermektedirler. Adaletin uygulayıcısı olmaya değer!

Göksel Baba’nın kulları asla topluma ya da ailelerine yük olmazlar. Yıllar geçip yaşlandıklarında bile Rab’bin ‘’yürü’’ buyruğuna uymaları gerektiğini bilirler. Herkese iyi tanıklıklar verirler ve imanda zenginleşirler. Onlar Rab’bin çağrısını tamamen yaşayan kişilerdir.

Rab’den korkmakta daha deneyimli olanlar, doğru olan şeylere duydukları heyecanın kaybolmasına izin vermez, imanda parlamayı sürdürürler. Onlarla konuşmak hoştur. Bu kardeşler gerçeği hem sözleriyle hem de davranışlarıyla duyururlar. Tavırlarını incelediğimiz zaman Rab’bimizin doğru olduğunu ve her şeyi  bilgelikle yaptığını bir kez daha görürüz.

Mezmur yazarı bunu anlamıştı. Duruşunu belirledi ve İsrail’in Kutsal Rab’binin Kayası olduğunu ilan etti. Davut Rab’de temellenen bir adamdı. Bu uzun ömürlü olmanın, Yaratıcının isteğini ve planlarını ömrümüzün son anına kadar uygulamayı sürdürmemizin sırrıdır.

Rab sonsuza dek kayamız olmalıdır (Mezmurlar 18:2). Eğer Rab’be kulluk ettiği halde son günlerinin zor olduğunu bildiğiniz birisi varsa, ağzınızı Rab’bi suçlamak için açmayın. Çünkü Onda doğru olmayan hiçbir şey yoktur.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares