Günün Mesajı

12/03/2016 - RAB’BİN HARİKA İŞİ

Çünkü RAB, Perasim Dağı'nda olduğu gibi kalkacak, Givon Vadisi'nde olduğu gibi öfkelenecek. Ne kadar garip olsa da işini tamamlayacak, ne kadar tuhaf olsa da yapacağını yapacak.

Yeşaya 28:21

Rab halkına yardım etmek ve adaletini uygulamak için elinden gelen her şeyi yapar. Rab’be ait olanlara zarar vermek isteyenler aklını kaçırmış kişilerdir. Rabbimiz kendisine güvenenler için stratejiler kurar, planlar tasarlar ve onlar için dövüşür. Yeşaya’nın hikayesi bize Davut İsrail kralı olduğunda ve Filistliler yenildiğinde neler olduğunu anlatır. Rab’bin meshedilmiş halkına zarar verenler utandırılmışlardı (2. Samuel 5:17-25, 1. Tarihler 14:8-17).

Rab yaptığı işleri yapmayı sürdürür. Çünkü Rab doğruyu sever ve sadık kullarını terk etmez (Mezmurlar 37:28). Yanlışa düşen herkes Rab’bin yardımını isteyebilir çünkü onlara yardım edilecektir. Rab’bin çocuklarına kötülük edenler sadece Yargı Gününde değil, bu dünyada yaşadıkları zamanda da yüksek bedeller öderler. Her Şeye Gücü Yeten Rab O’nu arayanlara yardım etmek için ne gerekiyorsa yapar.

Herhangi bir insana karşı kötülük yapmak çılgıncadır. Ama Rabbin kullarından birine kötülük tasarlayan kişi en büyük akılsızlığı yapmış olur. Baba bedeninin üyeleri olan insanlara üstün bir kıymet verir. Eğer Rab’bin çocukları bir zorlukla ya da sıkıntıyla karşılaştıklarında dua ederlerse, düşmanlarına üstün gelmeleri için ne gerekiyorsa eksiksiz olarak alırlar.

Davut tüm İsrail’in kralı olarak kabul edilmişti. Filistliler onu yenmek için uygun bir zaman olduğunu düşündüler ve bütün güçlerini toplayıp onu utandırmaya çalıştılar. Ama Rab’be kulluk eden birinin sahip olduğu cesareti ve Rab’bin O’na ait olanlar için neler yapabileceğini düşünemediler. En Yüce Olan Rab, Kral Davut’a nasıl dövüşmesi gerektiğini gösterdi. Rab işinin yapılması için gerekli olan tüm araçları sağladı. İmkansız görünse bile Rab’bin istediği gerçekleşti ve Filistliler yenilip utandırıldılar.

Eğer bugünün Filistleri hayatınıza zarar vermek için birleşirlerse, Rab’bin meshedilmişlerine dokunanların çok yüksek bir bedel ödemeleri gerektiğini hatırlamalıdır (1. Tarihler 16:22, Mezmurlar 105:15). Seçilmiş kuşağa karşı savaş edenler, kendi yenilgilerini kesinleştirmiş olurlar. Tıpkı Davut gibi Rab bize de planlarını gösterecek ve yapılması gerekenleri öğretecektir.

Düşmanın tehditlerinden korkmayın. Ayağa kalkın ve onunla dövüşün. Rab’den yönlendiriş isteyin ve O’nun işini korkusuzca yapın. Mesih’teki haklarını kullanmayı unutmayın. Çünkü onlar artık size elinizdedir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares