Günün Mesajı

13/03/2016 - YENİ BİR EVİMİZ OLACAK

Biliyoruz ki, barındığımız bu dünyasal çadır yıkılırsa, göklerde Tanrı'nın bize sağladığı bir konut – elle yapılmamış, sonsuza dek kalacak bir evimiz– vardır

2. Korintliler 5:17

İsa Mesih’in sözlerinden aldığımız güven bize öbür dünyada burada olduğumuzdan daha iyi olacağımızın güvencesini verir. Yaşlanmaktan ve hatta ölümden bile korkmayız. Bedenimiz etten ve kandandır, bu yüzden bir gün tükenecektir. O zaman Rab’bin göklerde bizim için sağladığı konutlara taşınacağız (Yuhanna 14:2). O konutlar sonsuzdur, görkemlidir ve hem düşmanın, hem de bozulmanın etkisinden uzaktır.

Eğer henüz Rab’be iman etmemiş insanlar gözlerini açıp Rab’bin Sözünün önemini fark ederlerse, bu dünyada ve sonraki dünyada bizim için sağlanan bereketlerden paylarını alabileceklerdir. Bazı insanların düşüncesine göre Rab’be olan güvenimiz akıl ve mantığın sınırlarını aşmaktadır. Oysa onlar da kurtulanlar gibi bu güveni duymalıdır. Ama onlar sadece benliğe göre yaşamayı öğrenmişlerdir. Kutsal Kitap bize sonsuz yaşamda bu dünyadakinden daha iyi bir hayat yaşayacağımızın güvencesini verir.

Kutsal Yazıları bilenler yarının getireceği şeylerden dolayı en ufak bir korkuya kapılmazlar. Yaşlandıkça Rab’bin onları alacağı mutlu dünyanın yaklaştığını bilirler. Kurtulmuş insanlar için ölüm, kayıp olanların beklediği tehditler ve belirsizlikleri getirmeyecektir. Eğer bu dünyada iyi bir şekilde yaşayabiliyorsak, cennette İsa ile birlikte yaşamı en iyi şekliyle yaşayacağız. Burada iman bize Rab’bin isteğini yapmamızı mümkün kılan bir duruş verir. Cennette ise Rab’bin bildiği gibi biz de her şeyi biliyor olacağız. O’nu, O’nun bizi tanıdığı gibi tanıyacağız (1. Korintliler 13:12).

Er ya da geç bedenimiz çökecek ve artık bu dünyada olmayacağız. Sonsuza dek yaşayacak olan ruhumuz ise Rab’bin özünden yapıldığı için, Rab’bin sağladığı yeni evine taşınacaktır.

İlk evimiz olan dünya da Baba tarafından yapılmıştır. Burası da oldukça zengindir ve burada da sevinç duyarız. Ama bu dünya Adem’in işlediği günahtan dolayı kirlenmiştir ve bir gün yok olacaktır. Diğer yandan yeni adresimiz ise sonsuza kadar kalıcı olacaktır. Bu dünyanın özelliklerine benzer bir yapıdadır ama yüceltilmiştir. Düşman yeni evimize asla giremez çünkü orada hiçbir türlü bozulma olmayacaktır. Cennette şeytanın hiçbir etkinliği bulunmayacaktır. Bu nedenle sonsuza kadar Rab’bin bizim için sağladığı mutluluğun tadını çıkaracağız.

Günaha bulaşmayın çünkü bu sizi Rab’bin planından uzaklaştırıp zifiri karanlığa atar. Şeytana hayatınızda etkin olma şansı vermediğinizden emin olun.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares