Günün Mesajı

14/03/2016 - RAB O’NU SEVENLERİ SEVER

Beni sevenleri ben de severim, gayretle arayan beni bulur.

Süleyman’ın Özdeyişleri 8:17

Sevmenin Tanrısal dilde ne anlama geldiğini anlamanız gerekiyor. Rab O’nu sevenleri seveceğine, yani o kişilerin hayatları için verdiği sözleri yerine getireceğine, bunun için gereken her şeyi yapacağına söz veriyor. Kim henüz sabahken, yani sorunlar henüz ortaya çıkmamışken Rab’bi ararsa, O’nu bulacaktır. Rab’bi sadece sıkıntıyla karşılaştığı zaman arayan kişi O’nu bulamaz. Bu nedenle Rab’bi bulma fırsatımız varken aramalıyız (Yeşaya 55:6).

Rab’bin burada bahsettiği türdeki sevgi, bütün farkı yaratan şeydir. O kendisini sevenleri sever. Yuhanna 14:21’de İsa kendisini sevenleri O’nun buyruklarını bilen ve onları uygulayan kişiler olarak tarif etmiştir. Rab kendi sözlerini tuttuğunda, bizi sevdiğini göstermiş olur. Ama bu sözlerini sadece O’nun buyruklarını yerine getirdiğimizde gerçekleştirebilir. O’nun yasaları bizi O’nun eylemlerinin gerçekleşmesine hazırlar. Önce biz O’nu sevdiğimizi göstermeden, O’nun sevgisine sahip olmamız mümkün değildir.

Bazıları Baba’nın kendi hamlesinden önce bizim hamlemizi beklemesini tuhaf bulabilir, ama bu böyle değildir. Rab bize bu kuralları bildirerek zaten bizi sevdiğini göstermiş oluyor. Bu şekilde O’nun çalışabilmesi için gereken koşulları nasıl sağlayacağımızı bize öğretmiş oluyor. Eğer Rab’bin öğrettiği bu şeyleri yapmazsak, Rab bizde çalışamayacaktır.

Rab’bin insanlık için olan ilahi planı hepimiz içindir çünkü Rab insanlar arasında ayrım yapmaz (Yasa’nın Tekrarı 10:17, Elçilerin İşleri 10:34, Romalılar 2:11). Herkes aynı fırsatlara sahiptir. Ama birçok kişi Rab’bin onlara sunduklarını önemsemez. Büyük yargı gününde Rab’bin sunduklarını önemsemedikleri onlara gösterilecektir. Kibirli kişilerin Rab’bin bizimle aynı olmadığını anlamaları gerekmektedir. O bizi çıkarı için sevmez. O eksiksizdir, her şeye gücü yetendir, her yerde ve her zamanda birden bulunandır. Merhametli olduğu için lütfunu bize uzatır ve bizi böylelikle şeytanın baskısının altından kurtarıp kendi egemenliğine taşımak ister.

‘’Rab’bi sabahken aramak’’ demek onu henüz sorunlar ortaya çıkmadan önce aramak demektir. Ama açıkçası Rab’bi sıkıntılarla karşı karşıya kaldığında arayanlar da O’ndan yardım görürler. Yine de Rab’bi henüz her şey yolunda ve iyiyken arayanlar O’nu kesinlikle bulacaklardır. Çünkü İsa O’nu arayanın bulacağını söylemiştir (Matta 7:7-8). Maalesef insanlar bunu çok geç olduğu zaman yapıyorlar.

Yapılacak doğru şey fırsatımız varken Rab’be yakarmaktır. O’nunla birçok sıkıntıdan sakınabiliriz. O’nu sadece bulmayı istediğimiz için aradığımızda her şey daha farklı olur. O’nun rehberliğiyle her zaman başarılı oluruz (Romalılar 8:37).

 

İsa’nın sevgisiyle, 

Doktor Soares