Günün Mesajı

15/03/2016 - YETKİN OLMANIN FAYDALARI

Yetkin adamı gözle, doğru adama bak, çünkü yarınlar barışseverindir.

Mezmurlar 37:37

Ruhsal yaşamda başarılı olan insanlar bizim ruhsal öğretmenlerimizdir çünkü onlar doğru olanı yapmış, iyi bir yaşam sürmüşlerdir. Kim Rab’be itaat ederse esenlikli ve başarılı olur.

Göksel Baba bize bu zaferli insanları gözlememizi öğütler çünkü onların bize öğretecek çok şeyi vardır. Böyle bir seviyeye ulaşmak için zaferlilerin doğru yolda yürüdüklerini görüyoruz; onlar gerçeği izlemişlerdir. Engelleri aşmışlar ve sorunlarını yenmişlerdir. Bu yüzden doğru yolda yürümek bizi kesinlikle başarıya götürür. İsa ile yürüyen insanlardan öğrenenler sadece esenliğe ulaşmakla kalmaz, aynı zamanda kendileri de öğretmen olup diğerlerine Kutsal Yazılar aracılığıyla nasıl ilerleneceğini öğretirler.

Kutsal Yazılara göre doğru bir kişi olmanın ne anlama geldiğini incelemek çok büyük bir aydınlanma getirir. Bunu yaparak yüreğimizin gözleri ışıkla dolar ve bize verilen talimatları hayata geçirebiliriz. Diğer yandan, Rab’bin Sözü olan İsa olmadan, hiçbir şey başaramayız (Yuhanna 15:5).

Esenlikli olmak demek her savaşını kazanan birisi olmak demektir. Düşman Rab’bin kullarına sıkıntı vermek için elinden gelen her şeyi yapabilir ama esenliği olan kişi paniklemez ve geri çekilmez. Sakin ve kararlı bir şekilde tüm durumları kontrol altına alır ve hakları için savaşırlar. Bunun yanında, böyle kişiler için kapılar her zaman açıktır. Her yerde yüksek bir özgüvene sahip olur ve en önemlisi de kararlarında göksel yardım alırlar.

Rab’bin yaptığı plan, bir insanın En Yüce Olan Rab’den alabileceği en iyi şeydir. Baba tüm işlerinde mükemmel olduğu için, her birimize özel olarak planladığı şey de harikadır. O’nun bereketlerini reddetmek bir insanın yapabileceği en büyük akılsızlık olur. Aklı başında olan insan Rab’bin kurallarını kabul eder ve kendisine verilen görevi doğru bir şekilde yerine getirmek için elinden geleni yapar.

Gerçekten başarılı olmak isteyen insan benliğin isteklerinden kaçınmalı, Kutsal Yazıların belirlediği sınırlar içinde yaşamalı ve asla bu sınırları aşmamalıdır. Bu yüzden günahkarların sizi bozmasına izin vermeyin. Ayrıca, günahkarların elde ettiği görünürdeki zaferler dikkate alınmamalıdır. Unutmayın, yalnız Kutsal Kitabın buyruklarına uymak başarıyı gösterir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares