Günün Mesajı

16/03/2016 - RAB BABADIR

Geri dönün, ey dönek çocuklar, dönekliğinizi iyileştireyim.

Yeremya 3:22

Rab’bimizin nasıl birisi olduğuyla ilgili düşünmeden önce, O’nu Babamız olarak görmeliyiz. Bir ebeveyn çocuğuna zarar vermek ister mi? Belki. Bazı insanlar böyle eğilimlere sahip olabiliyor. Ama Rab, yani göksel Baba, çocuklarından hiçbirinin acı çekmesini istemez. O isyankar çocuğunu cezayla tehdit etmez, bunun yerine O’nu kendisine dönmeye çağırır, çünkü Rab’bin isteği çocuklarını kendisinden uzaklaştıran başkaldırı ruhundan kurtarmaktır. Günahkarlar mümkün olan en kısa zamanda doğru şeyleri yapmaya başlamalıdır, çünkü Rab her şeyi yapmaya gücü yetendir ve O’nun hiçbir amacına engel olunamaz (Eyüp 42:2). O’nunla barış içinde olmak iyidir.

Her Şeye Gücü Yeten Rab’bi bir zalim olarak göstermeye kim başladı bilmiyorum. O bizim Babamızdır. O’nun yüreğinden gelen her şey iyidir. Kötü hiçbir şey O’ndan gelmez. Biz O’nun rüyasıyız. O yanlış yolda olanlardın hiçbirinden vazgeçmez. En Yüce Olan Rab onları kendi kollarına dönmeye çağırır; çünkü onlar orada huzur ve bol yaşam bulacaktır.

Çok baskıcı bir babanın cehaletle kendi oğlunu kırbaçladığı ve bu yaptığının oğlunun iyiliği için olduğunu söylediği görülmüştür. Ama Rab sevgidir ve bütün ebeveynlerden daha iyidir. O’nun yüreğinde çocuklarına zarar verecek hiçbir şey yoktur. Çünkü Rab’bin ilahi tasarıları, esenlik tasarılarıdır (Yeremya 29:11).

Rab kendi Oğlunu kayıp insanları kurtarmak için göndermiştir. En Yüce Olan Rab bugün hala evinden uzaklaşmış olanları kurtarıp kendisine geri döndürmeye çalışıyor. Rab’bin bir insanı tamamen değiştirebilecek gücü vardır. Bu günahlı, suça bulaşmış ve her türlü aldanmışlık içindeki insanlara duyurmamız gereken mesajdır.

Rab kayıp olanları cezalandırmaz. Yaşamlarını çalmak ve yok etmek isteyen başkaldırı ruhunu onlardan alarak şifa verir (Yuhanna 10:10).

Rab’be dönme kararı müjdeyi duyar duymaz verilmesi gereken bir karardır. İyi Haberler duyulduğunda mutluluğa giden bir kapı açar. Rab’bin davetini kabul etmek ve Mesih’teki yerini almak için çok fazla beklemek, düşmana sizi mahvetmesi için şans tanımak demektir.

Rab bağışlayıcılığını bize bildirmiştir. Tek yapmanız gereken duada O’na yaklaşmak ve teslim olmaktır. Hemen o anda kabul edileceksiniz, bağışlanacaksınız ve İsa Mesih’te Rab’bin benzeyişinde yeniden yaratılacaksınız. Hiçbir şey Rab ile barış içinde olmaktan daha ödüllendirici olamaz.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares