Günün Mesajı

17/03/2016 - KENDİNİZİ KANDIRMAYIN

Kişi bir hiçken kendini bir şey sanıyorsa, kendini aldatmış olur.

Galatyalılar 6:3

Bir inanlının başına gelebilecek en kötü şey Rab tarafından kullanıldığı halde başardığı işleri kendi becerisiyle yaptığını düşünmesidir. Rab’be ait olması gereken övgüyü kendisine sunan insan Rab’bin hayatında çalışmasına engel olur. Eğer bir insan bir şey olduğunu sanıyorsa, kendini kandırıyordur. Aslında bizi kullanan ve yükselten Rab’dir. Bizi seçen O’nun sevgisidir, kendi değerimiz değildir. Küstahlık düşmanın etkili bir silahıdır ve birçok kişi ona tutsaktır. 

Rab bizi seçtiğinde O’nun niyeti bizi kendi amaçları için kullanmaktır. Lütfu sayesinde bize O’nun işini yapmak için gereken şeyleri verir. Yaptığımız şey ister küçük ister büyük olsun, bu her zaman Rab’bin görkemi içindir. O’nun sonsuz merhameti ve sevgisinde, Rab bize O’nu hoşnut edebilmemiz için araçlar sunar. Her durumda yapılacak en doğru şey, bazı insanların bize sunduğu övgüyü Baba’ya sunmaktır. O’nu tüm yüreğimizle takdir etmeliyiz çünkü O olmadan hiçbir şey başaramazdık.

Kutsal Yazılarda, Rab’bin onurunu bir başkasına bırakmayacağı bildirilmiştir (Yeşaya 42:8). Kim Rab’bin övgüsünü kendisine layık görürse, Rab’bin ilahi etkinliğini duraksatır. Yapılacak doğru şey övgülerimizi En Yüce Olan Rab’be sunmaktır çünkü her şeyi başaran O’dur. Böylece ruhlarımız Rab’bin varlığıyla dolar. Bu olduğu zaman Rab’den bizi daha fazla kullanmasını bekleyebiliriz. Her konuda Rab’be sadık kalmalıyız çünkü doğrusunu söylemek gerekirse kendi çabamızla hiçbir şey başaramayız.

Rab’den bana bir mesaj vermesini ya da duam aracılığıyla hastaları iyileştirmesini, tutsakları özgürleştirmesini ve insanların O’na teslim olması için beni kullanmasını istedim. Bunun için Rab’bin önünde saatler harcadım. Bu dualar cevaplandığında göğsümü kabartıp herkese bunların kutsallığımın gücünden dolayı gerçekleştiğini söylemem doğru olmaz. Kendini kandırmak hataların en kötüsüdür.

Yeşu kitabında Rab Tanrı’nın Yeşu’yu halkının içinden seçip yükselttiği yazılıdır. Bizi yükselten kendimiz ya da şeytan değil, Rab’dir. Eğer planı bunu gerektirirse, Rab tek bir mucize ile tüm ulusu ve dünyayı sarsabilir. Bu yüzden kişinin kendisini Rab’bin ellerine teslim etmesi ve bunu yaparken alçakgönüllükle tüm övgüyü, onu asıl hak eden Rab’be sunması, yapılacak en iyi şeydir.

O’nun işini yapmaya bizi çağıran sadece Baba’nın sevgisidir, bundan eminim. Biz bu sevgide başarılı oluruz ve Rab tarafından kullanılarak hayatları değiştirir, insanları uyuşturuculardan, günahlardan ve şeytanın ellerinden kurtarırız. Her zaman övgüyü, yüceltmeyi ve teşekkürleri O’na sunmalıyız.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares