Günün Mesajı

19/03/2016 - RABBiN KURTARIŞINI BEKLEMEK

RAB'bin kurtarışını sessizce beklemek iyidir.

Ağıtlar 3:26

Umut hayatımızı canlandırır ve her şeyin kayıp olmadığı hissini yaratır. Yarının daha iyi olacağına inanmamızı sağlar. Hiç umudu kalmayanlar üzgün ve umutsuzdur. Bir başka ifadeyle, her açıdan acı içindedir.

Eğer Rab’bin bizden beklediği bir şey olmasaydı, Kutsal Kitap asla umutlu olmanın iyi bir şey olduğunu söylemezdi. İsa bir gün gelip bizi yukarı götüreceğinin sözünü verdi. Eğer umutlu olursak sabırla bu sözün yerine gelişini bekleriz. Bu söz beklediğimizden daha kısa sürede gerçekleşecektir. O günde var oluşumuzun sebebi olan, bu dünyaya gelmekten utanmayan, egemenliğine girebilmemiz için bizim yerimize ölen Rab ile buluşacağız.

Bir başka iyi şey de sessizce Rab’bin yardımını beklemektir. Bazen bir Hristiyan sabırsızlık yaparak şeytanın hoşuna gidebilecek bir şey söyleyebilir. Böyle bir şey olduğunda bu kişi kendisini Rab’bin gücünden alıkoyar. Hatta niyeti bu olmadan karanlığın güçlerini hayatına çağırır ve bu güçler ona sıkıntı verirler.

Herhangi bir an, herhangi bir nedenle Göksel Baba’nın size cevap vermesinin neden bu kadar uzun sürdüğünü anlamazsanız, size kesinlikle yardım edeceğine inanmayı sürdürmek gereklidir. Eğer karşılaştığınız şeyler beklediğiniz gibi olmazsa, sabırlı olun ve Rab’bin kurtarışını bekleyin. Şüpheye düşmeyin çünkü O her zaman sözünü tutar.

Kutsal Kitaba göre, güçlü kral Nebukatnezar’ın normal halinden yedi kat daha fazla ısıtılmış kızgın ocağa atmakla tehdit ettiği üç Yahudi adam, panik yapmamış, sabırsızlık göstermemişti. Cesaretle krala, eğer Rab onları kurtarmak isterse bunu yapacağını, ama isteği bu değilse bile yine de putlara tapmayacaklarını söylemişlerdi (Daniel 3:1-30). Bu genç adamlar yozlaşmış diktatörle anlaşma yapmadılar. Tam tersine güçlü durdular ve böylece yanlış ilahlara boyun eğmeyenlerin yanmayacağını göstermiş oldular.

Sabrını kaybedenler iman ile hareket edemez. Bu erdem Kutsal Ruh’un Rab’den doğan herkeste ürettiği meyvelerin bir getirisidir. Rab’bimizin kurtarışını sabırla beklemeliyiz. İmanla sabredenler asla utandırılmazlar.

Kutsal Yazılarda yazılı olmayan hiçbir şeyi ifade etmek için ağzını açmayın. Söze göre hareket ederken bile sabırlı olun. Umutsuz ya da öfkeli olmayın. Güçlü durun ve Rab’bin kurtarışını sessizlik içinde bekleyin.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares