Günün Mesajı

21/03/2016 - RAB’Bİ SEVMENİN FAYDALARI

RAB korur kendisini seven herkesi,
Yok eder kötülerin hepsini.

Mezmurlar 145:20

Kendilerini Rab’bin sevgisine adayanlar, O’nun buyruklarını bilen ve yerine getirenlerdir (Yuhanna 14:21). Bu kişiler bunun karşılığında Rab tarafından korunurlar. Melekler inananlardan üstün varlıklardır. Kötü ruhlar da düşmüş melekler oldukları için, hala bizimkinden daha yüksek yeteneklere sahiplerdir (Mezmurlar 8:5). Ama Rab bizi koruduğunda bu kötü ruhlar bize yaklaşamazlar. Ancak Tanrısal konulara saygısı olmayan kişiler Rab tarafından korunamazlar.

Her Şeye Gücü Yeten Rab’bi adanmışlıkla sevenler O’nun yasalarına saygı duyarlar ve bunun karşılığında ödüllerini alırlar. Düşman onlara saldırdığında bu kişilerin tek yapmaları gereken Rab’be yakarmaktır. Rab onlara zafere giden yolu gösterecektir.

Bizim bilgimiz dışında ruhsal dünyada birçok şey olup bitmektedir. Bazen Rab bizi kurtarışından haberdar eder. Bunun iyi bir örneği şeytanın İsa’dan Petrus’u buğday gibi öğütmek için izin istediğinde gerçekleşmiştir (Luka 22:31-34). O toplantıda Rab’bin çocukları Rab ile birlikteyken, şeytan elçiye saldırmak istemiş ama Mesih öğrencisi için dua etmiştir. Bu durum daha küçük ya da daha büyük ölçekte halen olmaktadır. Bir başka yerde Yahuda düşmanın Baş Melek Mikail ile Musa’nın bedeni hakkında çekişip tartıştığını yazar (Yahuda 1:9). Peki bizim için ne yazılmıştır? Eğer Rab’bi seviyorsak, O bizi kurtaracaktır. Kötülüğün bize yaklaşmasına ve bizi yok etmesine engel olacaktır.

Kötü ruhların geçmişlerinden bahsetmişken hatırlatmakta fayda var: Bu kötü ruhlar İblis’in başkaldırısı ile bozulmuş olan meleklerdir (Hezekiel 28:13-19). Bu ayette belirtilmeyen detay ise kötü ruhların günah işlediklerinde güçlerini yitirdikleri ve bize artık yaklaşamayacaklarıdır. Şeytan tıpkı melekler gibi hala insandan daha güçlüdür. Ama ondan korkmamıza gerek yoktur çünkü o ‘En Güçlü’ değildir; etkinlik alanı Rab tarafından sınırlandırılmıştır. Sadece izni olan şeyleri yapabilir.

Eğer En Güçlü Olan Rab’bi seversek, O düşmana hiçbir şekilde izin vermeyecektir. Rab’bi henüz tek Kurtarıcıları olarak kabul etmemiş olanların kayıpları zaten bildirilmiştir. Rab’bin yasalarına saygısı olmayanlar toplantılarımıza katılabilirler; hatta bazen bizden daha ruhsal kişilikler olarak da görünebilirler, ama ruhsal dünyada her şey olduğu gibi açığa vurulur. Rab’bi sevenleri Rab asla korumasız bırakmaz.

Tanrısal buyrukları ihmal etmeye değmez. En Yüce Olan Rab halkına en acil ihtiyacı bildirmiştir: İyi Haberi herkese duyurmak. Ama maalesef birçok kişi bunu gereksiz bulur ve Rab’bin bu tavsiyesini önemsemez.

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares