Günün Mesajı

22/03/2016 - RAB ADALETSİZ DEĞİLDİR

Tanrı adaletsiz değildir; emeğinizi ve kutsallara hizmet etmiş olarak ve etmeye devam ederek O'nun adına gösterdiğiniz sevgiyi unutmaz.

İbraniler 6:10

Adil olmayan insanlar vardır. Onlar bir yardım gördükten sonra kendileri için zamanını, imanını ve sevgisini ayıran kişileri hatırlamazlar. Bu durum Rab için geçerli değildir. O’nun için ve O’nun adında başkaları için yaptığımız her şey Rab’bin gözlerinde sonsuza kadar kalır ve bir gün O bizi yaptığımız en basit iyilikler için bile ödüllendirecektir (Matta 10:42). Doğrudan ya da dolaylı olarak Müjde için çalışanlar her zaman şunu hatırlamalıdır: Rab en basit nezaketimiz de dahil olmak üzere yaptığımız hiçbir şeyi unutmaz. Her şey O’nun önünde açık ve nettir.

Hangi görevle görevlendirilirsek görevlendirilelim onu tüm yüreğimizle yapmalıyız. Rab sevgiyle yaptığımız işleri görür. Bu sayede kayıplar aydınlığa kavuşurken kutsallar isteklerine kavuşur. Basit bir broşürü birisine uzatarak, bir tanıklık vererek, bir insan için dua edip yüreğini ışıldatmak için ziyarette bulunarak, hiç şüphe yok ki Rab’bin kendisine vereceği ödülünü alacaktır.  

Ama dikkatli olun: Her şey İsa’nın adının yüceliği için yapılmalıdır çünkü ancak o zaman başarı garantidir. Bugünkü ayette bunu çok açık olarak görüyoruz. İbraniler’de bahsedilen bu kardeşler yaptıkları işlerin ve verdikleri emeklerin Rab için verildiğini göstermişlerdi, bu yüzden onlar için Rab’bin bereketlerinin umudu vardı.

Onlar kutsallara hizmet etmişlerdi. Bugün de tıpkı o zaman olduğu gibi kutsallara hizmet edilmelidir. Rab’bin seçmiş olduğu bu kişiler o kadar özenle çalışırlar ki çoğu zaman kendi ihtiyaçlarını unuturlar. Bir insanın bizi hatırlayıp Rab’bin yüreğine koyduğu isteğe göre yardımda bulunması ne kadar iyidir!

Eğer Baba size Rab’bin işinde ön sıralarda yer alanlar için aracılık etme görevini verdiyse, Rab’be hizmet etmeye devam edin. Bu hizmeti başlatan kişiler de diğer herkes gibiydi. Birçok kişi ayartılara kapılıp Rab’be odaklanmayı bıraktı. Ama Gerçeğin savaşçılarına duanızla yardımcı olma isteğini yüreğinizde duyuyorsanız, mutlaka hissettiğiniz gibi yapın. Mücadelenin çok çetin olduğu bazı durumlarda aracılar problemin içindeki kişi kadar sıkıntı çekerler. Ama bu bir şeyi değiştirmez çünkü En Yüce Olan Rab’bin, O’na ait olanlar için sevgiyle yaptığımız işlerimizi ödüllendireceğini biliriz.

           

İsa’nın sevgisiyle,  

Doktor Soares