Günün Mesajı

25/03/2016 - HER ŞEY BİZE VERİLDİ

Kendi yüceliği ve erdemiyle bizi çağıranın tanrısal gücü, kendisini tanımamız sonucunda yaşamamız ve Tanrı yolunda yürümemiz için gereken her şeyi bize verdi.

2. Petrus 1:3

Hayatla ilgili her şeyin bize zaten verilmiş olduğunu bilen pek az insan vardır. Adem’in düşüşüyle ruhsal olarak öldük ve maddi dünyaya hapsolduk. Günahın sahneye girmesiyle Rab’bin varlığı gitti, saflık kayboldu, zorbalık, yoksulluk ve daha birçok sıkıntı ortaya çıktı. Ama son Adem’in gelişiyle (1. Korintliler 15:45) tüm bunları geri alabileceğiz. Şimdi sadece imanla verilen vaazları dinlerken ve Sözü okurken Her Şeye Gücü Yeten’in bize öğrettiklerine inanmalıyız. Böylece Tanrısallık ve yaşamla ilgili kaybettiklerimizi yeniden kazanabileceğiz.

Peki yaşam ve Tanrısallıkla ilgili bu kaybedilenler nelerdir? Sağlık, esenlik, zenginlik, kutsallık, Rab ile olan birliktelik ve Kutsal Ruh ile dolu olma gibi şeylerdir. Bu bereketleri tekrar kazanmak için bizi kendi görkem ve erdemi için çağıran Rab’bi tanımalıyız. O Rab İsa Mesih’tir.

Bazı Hristiyanlar Pazarları kiliseye gider, Rab’bin sofrasına katılır, bazıları ise sadece Noel ibadetine ya da Paskalya’ya katılır, tabi eğer uygunlarsa. Bu şekilde davrandıklarında ruhsal yaşamları anlamsızdır çünkü Baba ile devamlı bir iletişim halinde değillerdir. Bu bilgi olmadan hiçbir şey başaramayız. Dua etmeyi, Rab ile paydaşlık halinde yaşamayı, Rab’bin sözünü dinleyip öğrendiklerini hayatlarında uygulamayı öğrenmeyenler zaferli Hristiyanlar değil, devamlı olarak ayartıya açık olan insanlardır.

Çok ilginçtir ki Rab’be kulluk ettiğini iddia eden ama pornografik filmler izlemekten, ahlaksız müzikler ve hikayelerden, yalan söylemekten, kandırmaktan ve kötü kişilerin yaşadığı türden hayatlar yaşamaktan keyif alan insanlar da vardır. Böyle kişiler tabii ki Rab’bin ellerinde değillerdir. En Yüce Olan Rab’be hizmet ettiklerini ve cennete gideceklerini iddia ederek kendilerini kandırmaktadırlar. Çünkü Rab’bin Sözü kutsal olmayan hiç kimsenin Rab’bi göremeyeceğini söyler (İbraniler 12:14).

Eğer Tanrısal güç bize her şeyi veriyorsa, neden onları alıp şifa bulacağımıza inanmayalım? Neden maddi başarılar elde etmeyelim? Neden cinsel ahlaksızlarla yaşayıp günahlı şeyler yapalım? Neden Kutsal Ruh ile dolup meshedişin ruhumuzda akmasına izin vermeyelim?

Neden Rab’bin hayatımız için yaptığı planı gerçekleştirmeyelim? Eğer her şey bizimse Göksel Babamızı hoşnut eden şeyler yapabiliriz. O bizden sağlıklı ve gönençli istiyor; tıpkı canımızın gönençli olduğu gibi (3. Yuhanna 2).

Kim olursanız olun, yaşayabileceğiniz en yüksek seviyede, en iyi şekilde yaşayın. Benliğin gelip geçici arzularından kaçın ve Kutsal Ruh ile dolun. İsa’nın bilgisinde büyüyün ve size karşılıksız olarak verileni alın. Başarınız Rab’bin hayatınızdaki başarısı demektir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares