Günün Mesajı

26/03/2016 - İYİLEŞTİNİZ

Bizler günah karşısında ölelim, doğruluk uğruna yaşayalım diye, günahlarımızı çarmıhta kendi bedeninde yüklendi. O'nun yaralarıyla şifa buldunuz.

1. Petrus 2:24

1950’lerde bu ayet New York şehrinde tüberkülozlu genç bir kadına iyileşmesi için esin olmuştu. O kadar zayıftı ki insanlar onun her an ölebileceğini bekliyorlardı. Gerçek bir Hristiyan gibi Rab ile birlikte olmayı dört gözle bekliyordu.

Ailesi onun Kutsal Kitabı okuyabilmesi için bir düzenek yapmıştı ve bu sayede normalde zayıflığından dolayı elinde tutamadığı Kutsal Kitabı okuyabiliyordu. Sayfaları çevirirken Kutsal Yazıların bu ayetinde durdu. Genç kız İsa’nın günahlarını çarmıhta kendi üzerine yüklendiğini okuduğunda duygularına daha fazla engel olamadı ve ağlayarak yükünü taşıdığı için Rab’bi övmeye başladı. Gözyaşlarını silip okumaya devam etti ve hayatında bir devrim yaratacak bir şeye denk geldi. Annesini çağırdı ve annesi kızına ne olduğuyla ilgili merak içerisindeyken çıkıp geldi.

‘’Anne, benim zaten iyileşmiş olduğumu biliyor musun?’’ Annesi anlamadığını söyledi. Kızı ona Kutsal Kitaptan bu ayeti gösterdi. Kızının yüreğinde ne olduğunu anlayamadan onu sakinleştirmeye çalıştı ve yakında tüm ıstırabının biteceğini söyleyerek sabırlı olmasını tavsiye etti. Ama kızı buna karşı çıkarak ‘’anne, Rabbimiz İsa’nın yaralarıyla bizim şifa bulduğumuzun güvencesini veriyor!’’ dedi.

Genç kadın hararetle devam etti: ‘’Sen bana Kutsal Kitabın her söylediğine inanmamı öğretmedin mi?’’ Annesinin bunu onaylamasından sonra kız ondan kendisine giysilerini vermesini istedi. Annesi çaresizce onu yatakta tutmaya çalıştı çünkü kızının yataktan kalkacak gücü bile yoktu. İki gün sonra hala kan tükürüyordu, ama üçüncü gün iyileşmeye başlayıp kısa bir süre içerisinde kilo alarak sağlığını yeniden kazandı.

Rab’bin Sözü yalan söylemez (Çölde sayım 23:19). O bizim zayıflıklarımızın ve günahlarımızın Kurtarıcımız tarafından çarmıhta yüklenildiğinin güvencesini vermektedir. Dahası, Kutsal Kitap bizi İsa’nın yaralarıyla şifa bulduğumuz konusunda temin eder. Bununla ilgili ne söyleyebilirsiniz?

Dostum, eğer Baba’ya sağlığını yeniden kazanmak için yakardıysan, dua etmeye devam et ve şifandan ötürü O’na teşekkür et. Tüm kötülüğün bedeninden çıkmasını talep et çünkü eğer İsa’nın güçlü adını kullanırsan tüm rahatsızlıklar seni terk edecektir. Çünkü Rab’bin Oğlu’nun yaralarıyla sen zaten iyileştin!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares