Günün Mesajı

28/03/2016 - EN İYİYİ SEÇİN, EN İYİYİ ALIN

Hiç kimse iki efendiye kulluk edemez. Ya birinden nefret edip öbürünü sever, ya da birine bağlanıp öbürünü hor görür. Siz hem Tanrı'ya, hem de paraya'> kulluk edemezsiniz.

Matta 6.24

Rab’be kulluk etmek insanoğlunun yapabileceği en bilgece ve en asilce şeydir. Hayatlarımızı Yaratıcımıza hizmet etmek için adayarak onurlanmış oluruz. Ama bunu yapmak yerine, yani En Yüce Olan Rab’bi sevmek yerine, bazıları O’na arkalarını dönüp Mammon’a, yani mitolojideki servet tanrısına taparlar. Dünyadaki bir çok insanın bu tür uydurma tanrılara tapmakta olduğunu biliyoruz. Ama bizi en çok üzen şey maalesef ara sıra Rab’bin bazı çocuklarının da onlara tapıyor olduğunu görmemizdir.

İnsanların toplumda oynadıkları birçok soylu görev olabilir ama bunlardan en iyisi Rab’be kulluk etmektir. Peki bu tam olarak ne demektir? Sıkı bir şekilde dindar olmamız ya da yavan, sefil bir hayat yaşayarak tüm zamanımızı hayır işlerine harcamak mı demektir? Unutmayın ki Rab’be saygısı olmadığı halde bunu yapan birçok insan var! Bu nedenle şunu netleştirelim: Rab’be kulluk etmek demek O’nun sözüne kulak vermek ve bize söylediklerini yapmak demektir.

Bir hizmeti yürütmeye ya da bir şirketi kurmaya çağırılabilirsiniz. Sizi hangi yola sevk edeceği O’na bağlıdır. Eğer programlarımızın diğer ülkelerde yayın yapmasını destekleyen daha çok sponsorlarımız olsaydı Müjde’nin yayılması adına ne kadar çok şey yapılabilirdi düşünebiliyor musunuz? Programlarımız canlı yayından kayıt ediliyorlar, yani hiçbir düzenlemeden geçmiyorlar. Bu şekilde kayıt günü kilisede bulunan ruhsal atmosfer nerede olurlarsa olsunlar bizi izleyen herkes tarafından hissedilebilir. Tek bir canın bile dünyanın tüm servetinden daha değerli olduğunu unutmamalıyız. Bu canları Mesih’e kazandırmaya yatırım yapmak için ne kadar bağış almalıyız? Birçoklarının bu konu ile ilgili Rab’bin söylediklerini dinlememesi çok üzücüdür.

Hizmetimdeki onca yıl boyunca kiliseye hayatları tamamen mahvolmuş bir halde gelen birçok hayatla karşılaştım. Birçokları iflas etmişti, ama Rab onları yeniden ayağa kaldırdı. Beni hayal kırıklığına uğratan talihsizlikleri ise bu insanların Rab’bin onlar için yaptıklarını kısa bir süre sonra unutmalarıydı. Başarılarının akıllı, yetenekli ya da şanslı olmalarının bir sonucu olduğunu düşündüler. Oysa ilk başta sahip oldukları gerçek sevgiyi sürdürselerdi ekonomik olarak güçlenecek ve tüm kaynaklarını Rab’bin işinin büyümesine katkıda bulunmak için kullanabileceklerdi. Bazıları çeşitli mülkler aldılar, bir sahil evi satın aldılar, kırsalda evler satın aldılar, yurtdışında bile mülkler satın aldılar ama sonsuz yaşamlarına yatırım yapmadılar. Yani bir başka ifadeyle, bu insanlar hiç şüphe yok ki paraya kulluk ediyorlardı ve bunun farkında bile değillerdi.

Rab’bi Kurtarıcıları olarak kabul etmemiş olanlar sadece benliğe dayalı istekler ve dünyasal zenginlikler isterler. Dünyadaki birçok insanın paraya kulluk ediyor olması şaşırtıcı değildir ama asıl talihsiz olan şey Rab’bin birçok çocuğunun da aynı şeyi yapıyor olmasıdır.

Düşman tarafından kandırılmayın! Ondalıkl ve sunularınızda Rab’be sadık olun, ister en büyük iş adamı ya da kadını, ister mavi yakalı işçi olun fark etmez. O’nun hayatınız için yaptığı plandan şaşmayın! Unutmayın, eğer Rab’bi gerçekten severseniz O’nun buyruklarını kesinlikle yerine getirirsiniz. Bunu günlük bir alışkanlığa dönüştürün! Rab’be kendinizi adayın! (Luka 9:23). Rab’bin hayatınız için yaptığı planın iptal olmasına izin vermeyin! En iyi olanı seçin ki sonsuzluk için en iyi olanı alasınız!

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares