Günün Mesajı

31/03/2016 - CANINIZI KORUYOR MUSUNUZ?

Dürüstlerin tuttuğu yol kötülükten uzaklaştırır, yoluna dikkat eden, canını korur.

Süleyman’ın Özdeyişleri 16:17

Rab’bi en çok hoşnut eden şey çocuklarının her yerde, hatta kutsal kiliselerde bile bulunabilen kötülüklerden uzaklaşmasıdır. Rab’bin Sözünü hayatında uygulayan kişilerin sahip olduğu en asil tavır şeytani görünen her şeyden uzak durmaktır. Birçok kişi Yargı Gününde Rab’bin Egemenliğine girmeyecekleri için şaşıracaklar. Çünkü bu egemenlik en başından beri adı suçlular listesinde yazılı olmayanlara ev sahipliği yapmaya hazırlanmaktadır (1. Korintliler 6:10).

Doğru yolu izleyenler canlarını korumuş olurlar. Peki siz de canınızı koruyor musunuz?

Bütün kuşaklar ve tarih boyunca şeytan birçok insanı kandırmaya çalıştı. Kardeşini korkakça öldüren Kabil’in zamanından başlayıp bugüne kadar insanlar da birbirlerini kandırdılar. Yaptıkları suçlar nedeniyle ün kazandılar. Öne çıkmalarının nedeni karanlığın güçleri tarafından kullanılmaları ve Yaratıcılarının varlığından bile şüphe duymalarıydı. Nietzsche’ye olan buydu. Onun babası pastör olduğu halde her yere Tanrı’nın öldüğü yalanını yaydı. Bu yanlış felsefeyi izleyen birçok kişi de oldu maalesef. Naziler hiç şüphe yok ki geçmişte uydurulmuş bu tür yalanlardan beslenmişti. Nietzche korkak bir şekilde intihar ederek ölmüştü ama onu izleyenler her gün artmaya devam ediyor. Sorum şu: Ölmüş ve ruhsal anlamda kör bir lideri takip eden bu insanlar nereye doğru gitmektedir? Bunun cevabı bellidir: Onlar Nietzsche ile birlikte dipsiz kuyuya atılmaya mahkumdurlar (Luka 6:39).

Rab çocuklarının kötülükten sakınmasından keyif alır. Ama şeytan oyunlarını oynamaktan vazgeçmez. Hala birçok kişiyi eşlerine sırtlarını dönüp başka insanlarla birlikte olmaları yönünde ikna etmeye çalışmaktadır. Onlara bu kişilerin kendiler için ‘’daha uygun’’ olduğunu söylemektedir. Kulaklarına şu zehirli sözcükleri fısıldar: ‘’Dinle, senin durumun özel bir durum. Rab çok anlayışlı bir Tanrıdır. Bir hataya düşsen bile bunun hakkında kaygılanman gerekmez!’’ Ama kardeşler, şeytan tarafından kandırılmayalım. Rab çocuklarının sorumsuz davrandığını gördüğünde üzülür. Ayrıca Rab ne zaman bir çocuğunun şeytanın onun için kurduğu tuzağına düşmediğini görse bundan dolayı büyük bir sevinç duyar. Böyleleri Yusuf gibi onu günaha çağıranın giysilerini elinde bırakırlar (Yaratılış 39:12).

Yanlışlık ruhu her yerdedir: O kapıda pusuya yatmıştır (Yaratılış 4:7). Sıklıkla şeytanın Rab’bin bir çok adanmış çocuğunu kandırabildiğini görürüz. Bunlar en ünlü kiliselerin en meshedilmiş vaizleri bile olabiliyorlar. Ama bunun ardından olan şey Rab’bin gücünün bu kişilerin hayatında soğuması ve bir düzine yanlış öğreti nedeniyle Müjdenin amacına büyük bir zarar verilmesidir. Bu nedenle size tavsiyem düşmanın tuzaklarına düşmemek için karşı koymanızdır. Kötülükten uzak duranlar Rab’bin çocukları olarak en asil tutumu sergilemiş olurlar.

Yargı gününde Rab’bin çocuklarının yazılı olduğu listede adınızın üzerinin çizilmemesi için dikkatli olun. Çünkü Rab’bin egemenliğinde rezil işler yapmış olanların hepsi o dipsiz kuyuya atılacaktır. Bu yüzden lütfen suçlular listesine girmeyin şu anki konumuzun üzerinde düşünün. Doğru yolda devam edin ki canınızı koruduğunuzdan emin olasınız. 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares