Günün Mesajı

01/04/2016 - YARIN İÇİN NASIL DAHA İYİ BİR İNSAN OLUNUR?

Yaşam boyu seni iyiliklerle doyuran O'dur, bu nedenle gençliğin kartalınki gibi tazelenir.

Mezmurlar 103:5

Bu ayet bize nasıl zaferli olacağımızı anlatıyor: Sözlerimiz Rab’bin gücünün yararımıza olacak şekilde harekete geçmesini sağlar. Rab burada bizi iyiliklerle doyurduğunu söylüyor. Bunun anlamı bizi armağanlar ya da yeteneklerle donatacağı ve bu sayede şifa bulup erken yaşlanmadan ve önemli bir şey için uzun bir süre boyunca deneyip deneyip başarısız olmaktan kurtaracağıdır. Bu nedenle bugün olduğumuz halimiz dün söylediğimiz sözlere bağlıdır. Yarın olacağımız halimiz ise bugün ağzımızdan çıkanlara bağlıdır.

Rab’bin halihazırda onlara söylüyor olduğu şeylere kulak vermeyen insanların ne kadar çok bereketi kaçırdığını fark etmek çok şaşırtıcıdır. Birçok insanın bir Kutsal Kitap ayetinin sonunda belirtilen bir vaat için yanlış bir şekilde feryat ettiğini gördüm; ama Rab’den bu şekilde yönlendiriş alamayız! Rab ceplerimizi para ya da altınla dolduracağının garantisini vermiyor, ağzımızı iyi sözlerle dolduracağının ve böylelikle ağzımızdan çıkanların hayatta gerçek olacağının garantisini veriyor. İnanın ki sadece Kutsal Kitabın açıkladığı bu gerçeğe tutunsak bile harikalar yaratırız. Fakat eğer Rab’bin yönlendirişini önemsemezsek hayatlarımızın geri kalan kısmını yalvararak ve karşılığında hiçbir şey almayarak geçiririz.

Ağzından doğru ifadeler çıkan kişiler sevinç duyarlar ve korumalarının altındaki ya da kendilerine bağımlı kişilere bolca verirler. Ama aklına gelen her şeyi söyleyenler üstleri ya da efendileri duayla ve oruçla saatlerini harcasa bile hiçbir şey alamazlar. Tekrar söylemek gerekirse, ağzımızdan çıkan ifadeler Rab’bin gücünü yararımıza olacak şekilde harekete geçirirler. Bu nedenle Kutsal Yazılara uygun şeyler söylemeyi öğrensek iyi ederiz çünkü sadece bu şekilde Her Şeye Gücü Yeten Rab’bin yetkisinin bizim için çalışmasına izin vermiş oluruz.

Yukarıda geçen Kutsal Kitap ayetinde Rabbimiz bizi iyi şeylerle, yani armağanlarla doyuracağını söylüyor. Ama bunun yanında Tanrısal talimatları yerine getirmeyenler aç kalırlar. Hristiyanlar, yani Mesih’e benzeyenler, ne zaman talihsizce bir hileye başvursa ya da isteklerine cevap almak için uzun dualar edip gözlerini dışarı fırlayana kadar bağırsa, Rab’be karşı acelecilik etmiş olurlar. Ama bir ağız sadece iyi şeylerle dolu olduğunda Rab’bin gücü işlemeye başlar.

Her Şeye Gücü Yeten Rab bizi doyurduğu tüm bu armağanları nerede muhafaza etmektedir? Yüreklerimizde muhafaza etmektedir. Çünkü ağzımız yalnızca yüreklerimizi dolduran şeyleri konuşabilir. Ancak bu şekilde düşmanı azarlayabilir ve Tanrısal bereketlerin burada, yeryüzünde bizim yararımıza olacak şekilde harekete geçmelerini sağlayabiliriz.

İmanımızı bizden yardım isteyen herkesle paylaşmak için yetkiliyiz ve ailemizi de olumlu, aydınlatıcı sözlerle ayağa kaldırabiliriz. Bu armağanlar bize şifa verirler, hayatta gözlerimizi açarlar ve böylece yeni fırsatları görmeye başlar, yeniden genç oluruz.

O halde ağzımızı yoklayalım. O ne ile doludur? Yanlış ifadelerle mi dolu? O zaman buna hemen son verin dostlarım. ‘’Şunu yapamam’’, ‘’bunu edemem’’ demeyi bırakın! Başaramayacağınızı söylemeyin bırakın! Rab’bin Sözüne dayanarak geleceğinizin nasıl olacağına şimdi karar verin.

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares