Günün Mesajı

02/04/2016 - İYİLİK YAPIN!

İyilik yapmaktan usanmayalım. Gevşemezsek mevsiminde biçeriz.

Galatyalılar 6:9

İyilik yapmayı öğrenirsek hepimiz daha iyi hayatlar yaşarız çünkü Rab O’na ihtiyacı olanlara ve buyruklarını yerine getirenlere yardım eder. İsa Mesih diğer insanlara iyilik yapmakla ilgili örneği oluşturmuştur. O gittiği her yerde iyi işler yaptı ve şeytanın sıkıntı verdiği insanları iyileştirdi (Elçilerin İşleri 10:38).

Göksel mesajları imkanları kısıtlı ya da ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırdığımızda iyilik yapmış oluruz. Ne zaman etrafımızdaki insanlara karşı nazik olur ve bencil davranmazsak iyilik yapmış oluruz. Hiç durmadan iyilik yapın! Bazı şeyleri ekmenin ve koparmanın zamanı vardır. Ama iyilik yapanlar asla o iyilikleri koparmazlar. Asla vazgeçmeyin, en önemli olan budur!

Herkes iyilikleri suiistimal edebilir. Eğer herkes gündelik yaşamında başkalarına nezaket gösterse dünya çok daha iyi bir yer olurdu. Frankfurt’tan Lisbon’a giden bir uçakta yaşadığım anımı hatırlıyorum. Yerime oturur oturmaz uykuya dalıp rüya görmeye başladım. Kısa bir süre sonra bir elin sol koluma dokunduğunu fark ettim. Çok derin uyuduğum için yavaş yavaş uyanabildim ve bir yabancının elinin kolumda olduğunu fark edince garipsedim. Sonra gözlerimi açtım ve benden yüzünde nazik bir gülümsemeyle kemerimi takmamı isteyen hostesi gördüm.

Bu hostesin yolcuya bu kadar nazik davrandığını gördüğüm tek gündü. Başka zamanlara kabin görevlilerinin yolculara kaba davrandıklarına şahit olmuştum. Bir defasında uzaktan kaba bir şekilde ‘’kemerinizi bağlayın lütfen’’ diye bağırdıklarını da duymuştum. Ama bu genç kadının beni uyandırma şekli çok iyi hissettirdi ve ben ona yürekten teşekkür ederken yüzünde gördüğüm gülümsemeyle onun da aynı şekilde hissettiğini anladım. İyilik yapanlar her zaman bir şekilde ödüllendirilirler.

Kutsal Yazılar İsa Mesih’in şehir şehir, kasaba kasaba dolaşıp iyilik yaptığını anlatır. İsa kibar ve nazikti. Sözleri kalabalıklara hitap ediyordu. İsa bir hahamın değil, Rab’bin mesajını duyuruyordu. İmanını hastaları iyileştirmek ve insanların sorunlarını çözmek için kullandı.

İyilik yapmanın çok çeşitli yolları vardır, ama sadece Rab’be hizmet edenler bunu en doğru şekilde yapabilirler. Hassas insanlardan, onların güzelliklerinden ya da mal varlıklarından faydalanmak için kibar olmak kötüdür, bu sizi hiçbir yere götürmez. Karşılıksız olarak aldığımızı karşılıksız olarak vermeliyiz (Matta 10:8). Bu nedenle bencil, açgözlü ya da kötü niyetli olmamalıyız. İyilik etmek kendinizi iyi hissetmenizi sağlar ve başka bir insana karşılık beklemeden yardımcı olmak çok bereketli bir iştir. Sevgi de, iyilik de asla son bulmaz.

İyilik yapmayanlar hasat zamanı geldiğinde hiçbir şey biçemezler. Hem iyilikler hem de onların ödülleri asla son bulmazlar. Ama şeytanın bizi etkilememesi için dikkatli olmalı, iyilik yapmaktan usanmamalı ve insanlar bize minnettarlık göstermediklerinde kızmamalıyız. Rab’bin işini yapanlar, Rab için çalıştıklarını her zaman akıllarında bulundururlar ve ihtiyaç sahiplerine iyi haberleri duyurmak için kasaba kasaba dolaşan Nasıralı İsa’nın adımlarını izlerler (Koloseliler 3:17).

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares