Günün Mesajı

07/04/2016 - BUGÜN YAŞAM GÜNÜDÜR!

‘’Ömrüm boyunca yalnız iyilik ve sevgi izleyecek beni, hep RAB'bin evinde oturacağım.’’

Mezmurlar 23:6

Rab Tanrı’yı çobanları olarak görenler asla yalnız hissetmezler. Ömürleri boyunca onları yalnız iyilik ve sevgi izler. Rab’bin sözünde de söylendiği gibi, hep Rab’bin evinde otururlar. Rab’bin sözünde yaşayanlar ve onu içlerinde yaşatanlar neye ihtiyaçları varsa Rab’den isteyebilir ve istedikleri her şeyi alabilirler (Yuhanna 15:7).

Rab’bin iyiliği şu şekilde çalışır: Asla kim olduğumuz, Rab’be ne verebileceğimiz, iyi ya da kötü olmamız önemli değildir. Rab’bin iyiliği tüm bunlardan daha büyüktür ve biz onu aramadığımızda bile bize ulaşır. Rab’bin iyiliği bizi günahlarımızdan temizleyerek arındırır ve bizi Rab’bin halkı yapar. Düşman artık bize dokunamaz ve okları bize ulaşamaz. Bu sayede yemyeşil çayırlarda ve sakin suların yanında uzanırız.

Rab’bin iyiliğinin ve merhametinin her zaman bizi izleyeceğinden emin olabiliriz. O ihtiyacımız olan kapıları bizim için açar, karşımıza çıkan düşmanları bizim için yener, bizi güvende tutar ve kötülükten korur (Yuhanna 10:27-30). Rab’bin merhameti mahvolmamamızın sebebidir (Ağıtlar 3:22).

Sıklıkla şeytanın bizi kandırmasına izin veririz. Tanrısal uyarılara kulak asmayız. Ama yine de Rab’bin merhameti bizi asla terk etmez. Kimi zaman dolambaçlı yolları tercih ederiz, Rab’bimizi unutup kötülüklere bulaşırız. Rab’den uzaklaşmış olmamıza rağmen O’nun iyiliği bizimle kalır ve O’na geri dönmemiz için bize işaretler verir. Rab’bin hem merhameti hem de iyiliği bize karşı son derece sabırlıdır.

Rab’bin evinde oturacağımızı ilan edebiliriz çünkü bu Tanrısal armağanlar asla bizi terk etmezler. Bu ayette yeryüzünde geçireceğimiz günler işaret ediliyor. Müjdeyi bizimle paylaşan kişinin ne kadar büyük bir iyilik yaptığını hayal edebiliyor musunuz? Çünkü o andan itibaren bu iki bereketle kuşatıldık ve şimdi onların yaptığı iyi işlerin tadını çıkarabiliriz! Bu insanlar büyük gün geldiğinde ödüllendirilecekler!

Asla düşmanın Rab’bin iyiliğinin ve merhametinin sizi terk ettiğine inandırmasına izin vermeyin. Yüce Rab’den uzakta hissetseniz bile hep hatırlayın ki asla bu bereketler sizi terk etmeyecek ve korumasız bırakmayacak. Her zaman kullanmanız için elinizin altında olacaklar. Yanınızdaki dostlarınız gibi hep size eşlik edecekler. Yaptığınız yanlışlara rağmen sizin yanınızda olacaklar. Ama kaygılanmayın. Her Şeye Gücü Yeten Rab’bin tasarladığı hizmete sadık kalın. Tek yapmanız gereken tövbe etmektir. Rab sizi bağışlayacak, O’nun iyiliği ve sevgisi hep sizinle olacaktır. Kayıp olanlar böylece kurtulacaklar (Luka 15).

Rab’bin en büyük azizleri bile bazı zayıflıklara sahipti. Ama ayağa kalkıp çarmıhın önüne geldiler ve bağışlandılar. Bugün sizin için yaşam günüdür!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares