Günün Mesajı

08/04/2016 - ÇARMIHIMIZIN ANLAMI NEDİR?

‘’Mesih'le birlikte çarmıha gerildim. Artık ben yaşamıyorum, Mesih bende yaşıyor. Şimdi bedende sürdürdüğüm yaşamı, beni seven ve benim için kendini feda eden Tanrı Oğlu'na imanla sürdürüyorum.’’

Galatyalılar 2:20

En büyük mucize nedir biliyor musunuz? İsa’yı Rab ve kurtarıcı olarak kabul edenler için çarmıhta yapılan iştir. Hepimiz orada İsa ile birlikte çarmıha gerildik ama maalesef birçoğumuz zaman zaman bunu önemsemiyoruz.

Mesih ile birlikte bizler de çarmıha gerildik ve bunun ruhsal sonuçları İsa’yı Kurtarıcımız olarak kabul ettiğimizde gerçekleşir. Bu bereketin anlamı artık Adem’in işlediği günah dolayısıyla sahip olduğumuz borcun üzerimizden kalkması demektir. Bağışlandık. Artık ruhsal anlamda Rab’den ayrı değiliz. Artık Mesih ve sonsuz yaşam içimizde yaşamaktadır. Hemen şimdi bu dünyadayken yaşamın tadını çıkarmaya başlayabiliriz, çünkü Rab’bin Oğluna iman ediyoruz. Ondan gelen iman her anlamda mükemmeldir. İsa’nın bizler için yaptığı şeyin sonucu budur. O bizi sevdi ve kendisini bizim uğrumuzda feda etti, öyle ki biz de onda Rab’bin aracılığıyla doğru olabilelim (2. Korintliler 5:21).

Mesih ile birlikte çarmıha gerilme bereketi bizi borçlu kişiler olmaktan çıkartıp Rab’bin gözünde alacaklılara çevirir. Adem tarafından bize bırakılan borç çok büyük zararlara yol açmıştı. Ruhlarımızı Rab’den uzaklaştırmıştı. Ruhumuzu ciddi ölçüde lekelemiş, bedenlerimizi şeytanın saldırılarına açık hale getirmişti. Düşman öfkeyle bizi yok etmeye çalışıyordu. Uyanmalıyız! Bu artık geçmişte kaldı! Düşmanın artık bize sıkıntı vermeye hakkı yoktur (2. Korintliler 5:17).

Borcumuz ödendi. Bu yüzden artık cezalandırılmayacağız. Artık sıkıntı çekmeye gerek yok. Hristiyanlar bu yüzden hiçbir türlü şeytani baskıya boyun eğmemelidir. Rab’bin kulları düşmanın her türlü saldırısından özgürdür çünkü onlar artık kurtarılmıştır. Mesih ile birlikte çarmıha gerildikleri için de artık onlara Her Şeye Gücü Yeten Rab tarafından verilen bolluğun tadını çıkartacaklardır. Bu herkes içindir. Ama bundan yararlanmak için karşılamanız gereken bazı koşullar vardır. İsyankarlığı bırakmalı, İsa’ya iman etmelisiniz (Yuhanna 1:1-12). 

Artık bizi Rab’bin sevgisinden hiçbir şey ayıramaz. Çünkü Mesih, yani Sonsuz Yaşam, içimizde yaşamaktadır (Romalılar 8:31-39). Rab’bin Oğluna iman ettiğimiz sürece yeryüzündeki yaşamımızı da kusursuz bir şekilde sürdürürüz.

Önce de söylediğim gibi, Rab’bin bize değer vermesinin nedeni bizim doğru olmamız ya da bunu hak etmemiz değildir. Hayatlarımızın Rab’bin gözünde değerli olmasının nedeni O’nun çarmıhta bizim için ölecek kadar bizi sevmesidir. Rab onu bizim için doğru kıldı (Romalılar 5:8; 1. Yuhanna 4:19).

Uyanmalı ve Mesih’teki haklarımızı aramalıyız. Onun tarafından yeryüzünde bizler de doğru kılındık. Rab bizde ve bizim aracılığımızla hüküm sürer (Vahiy 5:10).

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares