Günün Mesajı

09/04/2016 - RAB’BİN SİZE YAPMANIZI SÖYLEDİĞİ ŞEYİ YAPIN

‘’Baal-Şalişa'dan bir adam geldi. Tanrı adamına o yıl ilk biçilen arpadan yapılmış yirmi ekmekle taze buğday başağı getirdi. Elişa uşağına, “Bunları halka dağıt, yesinler” dedi.’’

2. Krallar 4.42

Asla Tanrısal buyruklara karşı gelmemelisiniz. Elişa’nın öğrencileri zorlu zamanlar yaşıyorlardı ama Her Şeye Gücü Yeten Rab her zaman çocuklarının dualarına yanıt vermeye istekli olduğu için adamlarından birini gönderdi. Bu adam yirmi ekmekle taze buğday başağı getirdi ve herkes doyana kadar yedi. Rabbimiz mucizeler yapan Rab’dir ve onu onurlandırmayı öğrenmeliyiz.

Baal-Şalişa’dan gelen bu adamın adı ayette geçmiyor bile ama o büyük günde ödülünü alacaktır. Şunu hatırlatmak istiyorum ki Rab’bin öğrencilerinden birine bir bardak soğuk su getiren bile sonunda mutlaka ödüllendirilecektir (Matta 10:42).

Her Şeye Gücü Yeten Rab tarafından kullanılmaya kendinizi açın kardeşler! En önemli şey budur! Bir iç görü buna başlamak için yeterlidir. Eğer Rab’bin yönlendirişinin önemini anlarsak Onun hayatımızda yapmamızı istediklerini yaparız ve bereketlememizi istediklerini bereketleriz. Onu dinlemediğimiz zaman ise Tanrısal desteğimizi kaybederiz ve hatta başkalarına zarar verebiliriz. Bu kişiler de ‘Rab neden onunla ilgilenmiyor? Neden onun ihtiyaçlarını karşılamıyor?’ diye düşünmeye başlar. Unutmayın, bizler Rab’bin halkına yardım etmesi için aracılarız.

Hepimizin dualarımızın yanıtlanmasına ihtiyaç duyuyoruz. Bu imanımızı güçlendirir ve Rab’bi daha fazla sevip O’na daha fazla güvenmemizi sağlar. Bazen bencilce davranırız: Bereketlerimizi kimseyle paylaşmaz ya da bizde olan şeyleri satarak kar etme peşinde koşarız. Ne zaman bunu yapsak Rab’bi hayal kırıklığına uğratmakla kalmayız, aynı zamanda Rab’be imanla kulak verdiğimizde güçlenecek birçoklarını da hayal kırıklığına uğratırız. Bizim isyankarlıklarımız nedeniyle imanı soğuyan insanlar için sorumlu tutulacağız.

Rab’bin adamı yiyeceklerin azlığını önemsemedi. Beslenecek yüz adam vardı ama ellerinde sadece beş kişiyi doyuracak kadar ekmek vardı. Bu başarması imkansız bir görev gibi görünüyor değil mi? Ama Rab için bu böyle değildi! (Markos 8:18-20; Luka 1:37). Dinleyin, bu her zaman bu şekilde işler. En Yüce Olan Rab sık sık bizden küçük şeyleri büyük ve etkileyici mucizelere dönüştürmemizi ister. Bu adam getirdiği ekmekleri kaybetmiş olmadı, onun yerine Tanrısal bir şekilde ödüllendirildi. Kutsal Babamızın rehberliğini izleyerek yaptığımız her şey büyük bereketlere dönüşür.

Tanrısal bir mesaj önemsiz görünebilir ya da Rab’den aldığınız yönlendirişler bir kişinin tüm ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduğunuzda yetersiz gözükebilir; ama korkmamalısınız! Eğer birkaç parça ekmeği bir aileye ya da bir topluluğa götürmenizi isteyen bizzat Rab ise, gidip onu yapın. Rab sizden sadece onu dinlemenizi istiyor. Onu dinlediğinizde Rab gerçek yiyecekleri, yani ruhsal yiyecekleri olmadığı için ölmek üzere olanları da, sizin yaşamınızı da bereketleyecektir. Komşunuza yardım etmeye hep hazır olun çünkü Rab destekçiniz olacak (Filipililer 4:19). Bana inanın! Bilgelik Rab’bin size söylediklerini yapmak demektir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares