Günün Mesajı

13/04/2016 - RAB GÜNAHLARINIZI ANMAYACAK

Çünkü suçlarını bağışlayacağım, günahlarını artık anmayacağım.

İbraniler 8:12

İsrail’in gerçek evinde verilen bu vaat, Rab’bin İsa’nın kanıyla yaptığı anlaşmadır. İşlediği günahlardan ötürü devamlı ağlayanlar, her şeyi itiraf ettikleri ve yeniden doğdukları halde bunu yapanlar, Rab’bin güvencesini verdiği şeyi öğrenmelidir: Rab onların tüm suçlarını ve günahlarını bağışlayacak, onları artık anmayacaktır. Ne kadar harika değil mi! Derin bir nefes alıp rahatlayabilir, başımız dik bir şekilde ileriye doğru yürüyebilir ve düşmanla yüzleşebiliriz. Çünkü Rab kaydımızı temizlemiş ve suçlarımızı unutmuştur (İbraniler 12:1). O bizi akladıktan sonra günahlarımızı artık anmayacağının güvencesini vermiştir.

Kutsal Kitap bizi Rab’bin halkı olarak anarken çok açıktır. Çünkü Rab’bin halkına verdiği muhteşem vaatlere sahibiz. Rab eğer suçlarımızı unutmamış olsaydı onun önüne bile çıkamazdık çünkü günahlarımız yüzünden Rab yüzünü bizden sakınırdı (Yeşaya 59:1-2). Ama onun halkı olduğumuzda Rab’be ait olmuş oluruz ve tüm günahlarımız bağışlanarak silinir (1.Petrus 2-9:10). Bu hem kendi hayatlarımızda, hem de Rab’bin hafızasında böyle olur (Koloseliler 2:14; Yeşaya 43:25). Göksel Baba bize sanki hiç yanlış bir şey yapmamışız gibi yaklaşır.

İsa’yı Rab ve Kurtarıcı olarak kabul edenlerin dahil olduğu antlaşma Mesih’in kanı ile imzalanmıştır. Rab’be döndüğümüzde İsa’nın adında o Oğlunun kanıyla kaplı olarak bizi görür ve bizi işitir. Bundan sonra sadece Onun söylediklerine inanmamız gerekir. Geçmişteki günahlarımız için ağlayıp onları tekrar tekrar her dua edişimizde itiraf etmenin gereği yoktur. İsa’ya ait olmaya karar verdiğimizde yaptığımız tüm yanlışlar Rab’bin hafızasından silinir. Rab bize son derece merhametlidir (Ağıtlar 3:22-23).

Bu harika bir şey! Kardeşim, seni Rab’den uzakta tutacak, vicdanına yük olacak hiçbir şey yok. Şimdi cesaretle yürü çünkü aklanarak bu antlaşmanın bir parçası oldun. Suçluluğa teslim olma, çünkü vicdanın seni suçlarsa iman savaşlarını zafer güvencen olmadan vereceksin. Bu savaşları kazanmak isteyen bağışladığını ve Mesih’teki yerinin gerçek olduğunu hatırlamalıdır. Bu yer antlaşma kanı ile kazanılmıştır.

Bu gerçeğe inanmalısınız ki aklınız geçmiş suçlarınızı hatırlamaya son versin. Her Şeye Gücü Yeten Rab sizi akladıktan sonra onları anmayacağına söz verdi.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares