Günün Mesajı

15/04/2016 - KENDİ BİLDİĞİNİZ GİBİ YAŞAMAYIN

Ben de onları inatçı yürekleriyle baş başa bıraktım, bildikleri gibi yaşasınlar diye.

Mezmurlar 81:12

Rab’bin Ruhu insanoğlunda sonsuza dek kalmayacaktır (Yaratılış 6:3). Yorulduğu zaman Rab insanların yüreklerinin arzularına göre yaşamalarına izin verir. Böylece onlar Rab tarafından yönlendirilmemeye başlarlar ve yanlış şeyler yaptıklarında azarlanmazlar. Bu kişiler bildikleri gibi yaşayanlardır. Ama zavallı ruhları, eğer her şeyi gören ve bileni dinleseler rahatlıkla sakınabilecekleri birçok zorluktan geçecektir.

En Yüce Olan Rab İsraillilerin ona kulak vermek istememelerinden bıkmıştı. Bu insanlar bu yüzden sert bir şekilde cezalandırıldılar. Oysa gelecekleri harika olabilirdi. Bugün Rab’bin kulları kendi kendilerini peygamber ilan eden kişilere kulak vermeye devam ederlerse, İsrailliler gibi inatçı yürekleriyle baş başa kalacaklardır.

İnsanın arzularını tatmin etmenin peşinde koşması kadar tehlikeli bir şey yoktur. Bu arzular eğer Sözünü dinledikten sonra Baba’dan geliyorsa, her şey daha kolaydır. Çünkü Rab’bin iradesine uygun arzular Rab tarafından tatmin edilirler. Ama insan Rab’bin göklerden gelen bereketli sesini dinlemediğinde ve kendisine söylenenleri yapmak istemediğinde, En Yüce Olan Rab de onu kendi inatçılığıyla baş başa bırakır. Geride sadece karmaşa, sıkıntı ve gözyaşları kalır. Dahası, onu kandıran şeytan şimdi onun hayatıyla daha fazla oyun oynayabilecektir.

İnsan kendi aklıyla ruhsal dünya hakkında hiçbir şeyi anlayamaz (1. Korintliler 2:14). Gözleri vardır ama göremez. Kulakları vardır ama duyamaz. Aklı bu duvarın ötesinde neler olduğunu dahi anlayamaz. Doğru olduğunu sandığı şeye göre yürüyüp benliğinin ya da başka birinin isteğine göre yaşadığında, tıpkı kör birisini izleyen bir başka kör gibi, çukura düşecektir (Efesliler 2:1-3; Luka 6:39).

Rab’bin sözünü ne zaman okur ya da dinlerseniz onun ışığı parlar. Bu ışık Rab’bin size gösterdiği yöndür. Ama birisi tekrar tekrar Rab’bin ona gösterdiklerine yüreğini kapatırsa, onun düşüşü kaçınılmaz olur (Süleyman’ın Özdeyişleri 29:1). İsrail dinlememişti. İstedikleri şeyleri yapmak istemişlerdi. Onları kurtarandan bağımsız olmak istemişlerdi. Bunun sonucunda da çok yüksek bir bedel ödediler.

Yardımcımız olan Rab’be danışmadan alıp satan, evlenen, yolculuk eden ya da benzer başka kararlar alan insanların sayısı hiç de az değildir. Bu insanlar sonradan yanlış yaptıklarını anladıklarında Her Şeye Gücü Yeten Rab’bi düşmelerine engel olmadığı için suçlarlar. Ama kendi istediğini yapan ya da Rab’be kulak vermeyenler sendelerler ve düşerler. Kimse Rab’bin yardımı olmadan kazanamaz.

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares