Günün Mesajı

19/04/2016 - EV HALKINIZIN MAHVOLMASINA İZİN VERMEYİN

Onlar, “Rab İsa'ya iman et, sen de ev halkın da kurtulursunuz” dediler.”

Elçilerin İşleri 16:31

Pavlus sırrı onlara açıklamıştı: İsa’ya iman etmek. Kurtarıcıya iman etmenin ne anlama geldiğini anlamak, hem sizin hem de ev halkınız için kurtuluşun anahtarıdır. Neden bazı aileler kayıp olanlar ve kurtulanlar olarak ikiye ayrılıyorlar? Bu ciddidir. Çünkü birisi İsa’yı Kurtarıcısı olarak kabul etmeden ölürse cehenneme gider. Ama insanlar bunu çok önemsiyor gibi görünmüyorlar. Eğer birisi yanlış bir şey yaparsa ve tutuklanırsa, ailesi hemen olaya dahil olur onu hapisten çıkartmak için en iyi avukatı tutarlar. Kurtulmayanlar ise hapiste bir süre kötü bir zaman geçirmeye değil, sonsuzluk boyunca yok olmaya mahkumdurlar (Yuhanna 3:36). Milyonlarca yıl boyunca orada olacaklar. Bugün kurtulmuş olanların onlar için parmaklarını bile oynatmadıkları kişiler aileleriyle birlikte kayıp olacaklar.

Söz şunu öğretir: İsa Mesih’e iman edin! O’na inanıyor musunuz? Evet demeden önce İsa’ya inanmanın Rab’bin Sözüne inanmak, ona göre yaşamak, onun öğrettiklerini uygulamak olduğunu aklınızda bulundurun. Eğer kurtulduysanız ve günahta yaşamıyorsanız, aileniz de Mesih’e iman ederek kurtulabilir! Yalan söyleyenler, kandıranlar ve Sözün ayıpladığı şeyleri yapanlar gözlerini açıp tövbe etmelidir çünkü henüz karanlığın egemenliğinden kurtulmuş değillerdir (Efesliler 2:1-10). Kurtulduğunuzun işareti artık ne sizin ne de ev halkınızın günahta yaşamamasıdır (1. Yuhanna 5:18).

Bir evin en büyükleri eğer Rab’be aitlerse, diğerlerinin de Yolu bulabilmeleri için dua etmeli ve Söze uygun olarak yaşamalıdırlar. Kurtulmuşlar ve kaybolmuşlar olarak ikiye ayrılmış bir aile İsa Mesih’i ilk kabul eden kişinin Rab’be doğru bir şekilde kulluk etmediğinin bir işaretidir.

Bir aile üyenizi hapisten çıkartmak için elinizden geleni yapmaz mıydınız? Gerekirse krediler çekip, evinizi satıp, bir şekilde en iyi avukatları tutmaz mıydınız? Peki hala karanlıkta olanların kurtuluşu için ne yapıyorsunuz? Eğer hala karanlıktalarsa ciddi sorunlarınız var demektir öyle değil mi? Sözün bildirdiklerine gerçekten inanıyor musunuz?

Uyanın! Çok sevdiğiniz oğlunuz, çok sevdiğiniz kızınız, anne babalarınız ve tövbe edip İsa’yı Rab ve Kurtarıcı olarak kabul etmeyen diğer herkes cehenneme gidiş biletlerini almış demektir. Diğer tarafa çağırıldıkları zaman hayır diyemeyecekler ve mahvoluşa doğru gideceklerdir. Hala zaman varken bir şeyler yapın. Onları giden yolcu salonundan mümkün olan en kısa zamanda çıkartın. Çünkü eğer o yöne doğru yola çıkarlarsa milyonlarca yıl sonra bile hala orada sonsuz azabın içinde olacaklar.

Şimdi Rab ile aranızı düzeltin ve ev halkınızın kurtuluşu için Rab’be yakarın.

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares