Günün Mesajı

06/05/2016 - SONSUZ YAŞAMA SAHİP OLDUĞUNUZU BİLİN

Tanrı Oğlu'nun adına iman eden sizlere, sonsuz yaşama sahip olduğunuzu bilesiniz diye bunları yazdım.

1. Yuhanna 5:13

Elçi Pavlus Kutsal Ruh’un ona bunları yazmasını ve kaydetmesini buyurduğunu söylemişti. Bunun için iki sebep vardı. Böylece herkes sonsuz yaşamı olduğunu bilecek ve Rab’bin adına iman edecekti. Herkesin anlaması gereken iki sır budur. Öldüğümüzde ya da yargı günü geldiğinde değil, İsa’yı kurtarıcımız olarak kabul ettiğimizde sonsuz yaşama sahip oluruz. Hepimiz aslında sonsuza dek yaşayacağız, ama bazıları cennette Rab ile birlikte, diğerleri ise cehennemde gece gündüz işkence yapan şeytanla, sahte peygamberlerle ve kötü ruhlarla birlikte yaşayacaktır (Vahiy 20:10-15).

 

İsa’yı kurtarıcı ve Rab olarak kabul edenler sonsuz yaşamı miras alırlar ve bir daha düşman tarafından asla kandırılmamayı öğrenirler. Rab’bin sonsuz yaşamı artık İsa’yı kabul edenlerin içinde yaşamaktadır, artık onlar da zaferlidir. Hristiyanlar ne zaman sıkıntılardan geçseler, durum ne kadar tehditkar gözükse de, asla korkuyla titremez ve çaresizliğe düşmezler. Bunun yerine dua ederler ve o durumun üstesinden gelecekleri yönünde kararlılıklarını sürdürürler. Şeytanı azarlarlar ve sözlerinin tıpkı Rab’bin sözleri gibi mucizeler yaratma gücüne sahip olduklarını bilirler.

 

Yeni doğan inanlılar artık sonsuz yaşama sahip olduklarını bilmelidirler. Artık onlar sıradan günahkarlar değildirler. O günahkarlar da Rab’bin lütfu tarafından kurtarılabilirler. Ama inanlıların her şeyi artık Meish’tedir. Onlar yeniden yaratılmışlardır. Göklerdeki Rab’bin temsilciliğini yapmaktadırlar. Rab’bin mirasçılarıdırlar ve bu mirasta İsa’ya ortaktırlar. Onlar Mesih’in bedeninin üyeleri ve yeni antlaşmanın hizmetkarlarıdırlar (2. Korintliler 3:6; 5:17; 20; Romalılar 8:17).

 

Yuhanna ayrıca Rab’bin Oğlu’na iman etmenin önemini de işaret ediyor. Bu çok kilit bir noktadır. İsa’nın adı sizin ağzınızdayken İsa’nın sahip olduğu gücün aynısına sahiptir. İsa’nın adını kullanarak buyruklar verin! Böylece Petrus’un ya da Yuhanna’nın Güzel kapıdaki topal adama buyruk verdikleri zamanki gibi, Rab’bin mucizelerinin gerçekleştiğini göreceksiniz (Elçilerin İşleri 3). O’nun adı bugün eğer imana sahipseniz sizi yeniden sağlığınıza kavuşturacak güce sahiptir. İsa’nın adı bozuk yollarınızı düzeltir. Düşmanın işlerini geçersiz kılar. Kapılar açar. Size esenlik ve koruma sağlar (Elçilerin İşleri 4:12).

 

İmanınız sonsuz yaşama sahip olmanın ne demek olduğunu ve İsa’nın adının hayatınızda neler yapabileceğini anlayana kadar büyümez. Yuhanna bu Tanrısal mesajı yazmasının sebepleri olarak bunları göstermişti. Bu mesaj size tam olarak bu sebepten dolayı gönderildi: Sizi zaferli yapmak, hem kilisede hem de toplumda bereketli kişiler yapmak için. Rab mücadelelerinizi kazandığınızı gördükçe çok sevinir. Bu nedenle günahlı ya da günahlı görünen her şeye sırt çevirmeli, sadece ‘kaynak’tan içip Rab’bin sözünde bildirdiklerini yapmalısınız (Süleyman’ın Özdeyişleri 5:15-21).

 

Zafer sizindir ama onu elinize almanız gerekmektedir. Düşmanınızın gücünü dışarıdan nasıl göründüğüyle ya da size yönelttiği tehditlerle ölçmemelisiniz. Düşmanınızın sahip olduğu gücün büyüklüğü Her Şeye Gücü Yeten Rab’bin gücünün büyüklüğüyle kıyaslandığında hiçbir şeydir. Rab’bin gücü sizin ellerinizdedir. Eğer Rab yanınızdaysa size yöneltilen hiçbir silah başarıya ulaşamaz (Yeşaya 54:17). Baba’nın en baştan olmanızı planladığı bereket olun!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares