Günün Mesajı

10/05/2016 - RAB GÜVENİLİRDİR

Ama Rab güvenilirdir. O sizi pekiştirecek, kötü olandan koruyacaktır.

2. Selanikliler 3:3

Rab’bin güvenilir olduğunu yüreğinize kazıyın ve her zaman hatırlayın. O her zaman sözlerini yerine getirir. İmkansız görünse bile O’na inananlar Rab’bin ağzından çıkan sözleri gerçekleştirdiğini göreceklerdir. Dahası, Rab düşenleri teselli edip onları ayağa kaldırır. Hastaları iyileştirir, tutsakları özgür bırakır. Asla şeytanın ailenizi, varlıklarınızı ya da sağlığınızı yok edebileceği düşüncesini içinizde barındırmayın çünkü Rab güvenilirdir ve sizi şeytandan korur.

 

Her zaman Rab’bin bu özelliğini hatırlayın: Güvenilirlik. Şeytan sizi mahvetmeye çalıştığında, özgüveninizi hafife aldığında, cesaretinizi kırıp size savaşı zaten kaybettiğinizi düşündürtmeye çalıştığında, bir nefes alıp rahatlayabilir ve Rab’binizin güvenilir olduğunu söyleyebilirsiniz.

 

Her Şeye Gücü Yeten Rab, her zaman verdiği sözleri tutmuştur. Rab Musa’ya onun düşmanlarının düşmanı olacağını söylemişti (Mısırdan Çıkış 23:22). Rab’bin İbrahim’e olan sadakati de farklı değildi. Kutsal Kitap iki defa İbrahim’in karısını kaybetmek üzere olduğunu anlatır. İlkinde Firavun Sara ile ilgilenmeye başlamıştı ama Rab Mısır kralının ve ev halkının üzerine büyük felaketler getirmişti. Mısır kralı sonunda onu Rab’bin dostuna tekrar teslim etmek zorunda kalmıştı. İkinci durumda ise rüyasında Her Şeye Gücü Yeten Rab Gerar kralı Avimelek’e ‘’Bu kadını aldığın için öleceksin, çünkü o evli bir kadın’’ dedi (Yaratılış 20:3). Kral korkuya kapılıp İbrahim’in karısını ona teslim etti ve Rab’bin hizmetkarına birçok hediye de gönderdi. Rab her zaman verdiği sözü tutmuştur ve hep tutacaktır.

 

Daha kötüsü büyük Pers İmparatorluğu’nun kumandanlarından Haman’ın başına gelmişti. Mordekay kendisine boyun eğmediği için Haman’ın kalbi Rab’bin halkına karşı öfkeyle dolmuştu ve tüm Yahudilerin öldürülmesine karar verdi. Bu hedefine ulaşmak adına İsrail soyunun ortadan kaldırılacağı ay ve günü belirleyen bir ferman yayınlaması için Kral Ahaşveroş’u ikna etti. Ama Rab İbrahim’e, İshak’a, Yakup’a ve onların torunlarına söz vermişti, Rab onların Tanrısıydı. Olağanüstü bir şekilde Yahudi Ester İran kralı oldu. Çünkü Rab sadıktı ve sözünü tutacaktı. Kralın fermanında kalıcı bir değişiklik yapıldı ve böylece Yahudiler ölümden kurtuldular. Sonra da düşmanlarından intikam aldılar. Peki bu fermana en başta sebep olan suçluya ne oldu? Mordekay için hazırlanan iplerde kendisi asıldı (Ester 9:25).

 

Hiçbir tehdidin sizi korkutmasına izin vermeyin. Eğer düşman sizi, ailenizi ve tüm mal varlığınızı yok edeceğini söylüyorsa, onu dikkate bile almayın. Rab bunun olmasına izin vermez. Her durumda Rab cesareti kırılanları teselli eder ve onları ayağa kaldırır. Hastaları iyileştirir ve günaha düşenleri bağışlar.

 

Eğer güvenilir Rab’bin vaatleri sizi şeytandan kurtarıyorsa, neden karanlığın tehditlerinden korkasınız?

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares