Günün Mesajı

11/05/2016 - RAB GİBİ DÜŞÜNMEK

Çünkü sizin için düşündüğüm tasarıları biliyorum” diyor RAB. “Kötü tasarılar değil, size umutlu bir gelecek sağlayan esenlik tasarıları bunlar.

Yeremya 29:11

Çoğu zaman düşüncelerimizin önemi hakkındaki bilgi eksikliğimiz olumsuz düşünmemize sebep olur. Ama bunu yaptığımız zaman şeytanın kontrolümüzü ele geçirmek için kullanacağı güç kaynaklarını içimize yerleştirmesine izin veririz. Sonra bu güç kaynakları kötü enerjiler üretir ve bize zarar vermeye başlar. Diğer yandan iyi düşünceler düşünmek çoğu sorunumuzu çözecektir.

 

Bugün olduğumuz yere dünkü düşüncelerimizle geldiğimizi anlamak son derece önemlidir. Yarın da bugünkü düşüncülerimizin götürdüğü yerde olacağız. Bu nedenle olumsuz düşünenler içlerindeki eski adamdan kurtulamazlar ve bu onları hata ruhuna teslim eder. Geçmişleri onları benliklerinin arzularına yönlendirir (Efesliler 4:17-22; Romalılar 6:21). Şeytan bir insanı Rab’bi hoşnut etmeyecek işlere yönlendirmek için önce onun aklında pratik yapar. Bu yüzden aklımız iyi şeylerle dolu olursa bu hem bizim hem de komşumuzun yararınadır.

 

Bizler kusurlu, ayartılara ve yanlış yapmaya açık olsak da, Rab bize karşı iyi şeyler düşünür. Bu nedenle bir zorluğun üstesinden gelemeyeceğimizi düşündüğümüzde ve bir şeyin bizim kapasitemizin ötesinde olduğuna inandığımızda, Rab’bin ellerindeki kontrolü alıp düşmana teslim etmiş oluruz. Çünkü olumsuz düşünceler düşmana içimizdeki güç kaynaklarını harekete geçirmek için erişim verir. Mesela aklında cinsel ahlaksızlıklar ya da benliğin başka günahları bulunan kişiler her zaman fahişeliğin pençelerine kapılırlar (Süleyman’ın Özdeyişleri 23:27).

 

Aklın ürettiği enerji niyetimize bağlı olarak iyi ya da kötü bir enerji olabilir. Elçi Pavlus gerçek, saygıdeğer, doğru, pak, sevimli, hayranlık uyandıran, erdemli ve övülmeye değer ne varsa, onu düşünmemizi öğütlemiştir (Filipililer 4:8).

 

Rab’bin halkının durumu eğer Kutsal Ruh’un rehberliğini kabul ederlerse son derece iyileşir. Pavlus böyle öğretmiştir. Kötü şeyler düşünmek kötü enerjiler üretir ve bu enerji de büyük sıkıntılar getirir. Akıllarını sadece iyi şeyler düşünmek üzere eğitenler engellerle karşılaştıklarında onların üstesinden gelmek için harika bir potansiyel biriktirirler. Zaferlilerle aralarında hiçbir fark olmadığını gördüklerinde şaşırırlar.

 

Rab’bin öğrettiği gibi olumlu düşünerek birçok sorununuzun ortadan kaybolmasını sağlayabilirsiniz. Bu yüzden Rab’bin talimatlarına göre düşünmeye başlayın. En Yüce Olan Rab bizim mükemmel olmadığımızı ve ayartılara açık olduğumuzu bilir. Ama başarısızlığımızı düşünmez ya da hakkımızda karamsar olmaz. Baba’nın gözünde siz size verilmiş armağanı boşa harcamayacaksınız ve günaha düşmeyeceksiniz. O size verdiği gücüyle her türlü zorlukta başarılı olacağınıza inanır. Bunun hakkında bir düşünün.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares