Günün Mesajı

12/05/2016 - YÜREĞİNİZDE HANGİ RUH YAŞIYOR?

Çünkü Tanrı bize korkaklık ruhu değil, güç, sevgi ve özdenetim ruhu vermiştir.

2. Timoteos 1:7

Kötü bir şeyin olacağı korkusuyla yaşayan ve Mesih’teki yerini alma konusunda cesaretli olmayan bir Hristiyan, düzgün düşünmeye başlamalı ve Rab’den değil, şeytandan olan bu ruhtan kurtulmak için dua etmelidir. Rab’bin çocukları düşmandan gelen tek bir ruhu kabul etmemelidir.

 

Hristiyanların yüreklerini korkuyla doldurmak şeytanın stratejilerinden biridir. Eyüp’e olan şey buydu. Dışarıdan tamamen kusursuz görünmesine rağmen derinlerinde Rab’bin onu koruyacak kadar güçlü olmamasından korkuyordu. Bu yüzden hayatının ve ailesinin üzerine kırbaçlar inmeye başladı ve çok zarar gördü.

 

Sıklıkla bekar genç erkekler ve kadınlar birbirlerini tanımadan düşmanın gelip hayatlarına girmesine izin verirler ve diğer türlü mutlu bir evlilikle sonuçlanabilecek bir geleceği yok ederler. Eşini aldatan birisini duyduklarında içten ya da dıştan tepki verir ve böyle bir şey kendi başlarına gelse asla affetmeyeceklerini, herkesin kendi yoluna gideceğini söylerler. Ama farkına varmadan bu gizli, üstü örtük kararı verdiklerinde şeytanın içlerinde çalışmasına izin verirler.

 

Eğer Rab bize korku ruhu vermediyse, o zaman neden bunun içimizde yaşamasına izin verelim? Neden çaresizlik içinde yaşayalım? Faturaları ödeyemeyeceğimizi ya da şeytanın tehditlerinden kurtulamayacağımızı düşünelim? Eğer Her Şeye Gücü Yeten Rab’be hizmet ediyorsanız, ondalık ve sunularınıza sadıksanız, Rab’bin buyruklarını yerine getiriyor ve Onun sözüne uygun olarak yaşıyorsanız, sadece inanın. Her Şeye Gücü Yeten Rab cennetin kapılarını açacağına ve bereketlerini ölçülemez miktarlarda dağıtacağına söz vermiştir (Malaki 3:10). Rab sözünü tutacak mı diye onu test edebilirsiniz bile. Çünkü Söz Rab’bin yalan söylemediğini yazar (Çölde Sayım 23:19).

 

Rab size zafer kazanmanız için güç ve meshediş vermiştir. Rab’bin ilahi varlığı kendisinde yaşayan kişi önüne çıkan görevleri reddedemez ve çaresizlik içinde, sanki terk edilmiş gibi dua edemez. Rab’bin gücünün meshedişi yüreğinize hakim olduğunda,  size utanç ve sıkıntı getirmek için karşınıza çıkan her türlü zorluğun üstesinden gelme ve zafer kazanma gücü verir. Bu meshediş aynı zamanda sevgidendir. Onunla her türlü öfkenin, yalanın, iftiranın, her türlü kötü niyetli saldırının üstesinden gelebilirsiniz. Bu meshediş aynı zamanda ölçülülük verir. Yani çaresizlik içinde kedere teslim olmanız, evinizi ya da başka bir varlığınızı satmanız gerekmiyor. Ölçülülük size sağlıklı düşünmeniz ve fırtınanın ortasında dua etmeniz için sakinlik verir (Filipililer 4:5, KJV).

 

Asla korku ruhunu kabul etmemeliyiz çünkü Rab bize güç, sevgi ve ölçülülük ruhu vermiştir. Bu ruhlar sayesinde her türlü savaşla yüzleşebiliriz.

           

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares