Günün Mesajı

14/05/2016 - DÜNYANIN RUHUNU ALMAYIN

Tanrı'nın bize lütfettiklerini bilelim diye, bu dünyanın ruhunu değil, Tanrı'dan gelen Ruh'u aldık.

1. Korintliler 2:12

Rab’bin Ruhunu almak başımıza gelebilecek en iyi şeydir. Ama dünyanın ruhunu alanlar da vardır. Onlar için tek önemli olan şey benliğin zevkleri, arzuların tatmini ve sonu gelmeyen para, varlık ve güvenlik hırsıdır. Rab’bin ruhunu alanlar ise kendilerine karşılıksız olarak En Yüce Olan Rab tarafından verilenleri bilirler. Çünkü Rab hiçbir şey için karşılık istemez. Söz tüm bunların bize lütfedildiğini, yani karşılıksız olarak verildiğini söyler. Öyle ki dikkatsiz olanlar Rab’bin lütfettiklerini alabilmek için karşılığında bir şey vermeleri gerektiğini düşünmesinler.

 

Rab’bin ailesinde doğan herkesin Rab’bin Ruhunu almaya ihtiyacı vardır. İsa ona gelenleri bu ruhta vaftiz eder. Hristiyanlar Kutsal Ruh ile vaftiz olduklarında daha önceden var olduğunu bile bilmedikleri ruhsal bir dünyaya girerler ve artık Rab’bin Ruhu onların içinde yaşamaya başlar. Bu zırhla Hristiyanlar güçlendirilirler ve iç varlıklarındaki tüm keder, acı, üzüntü ve diğer sıkıntılar kaybolur. Diğer yandan Ruh olmadan inanlılar zayıf düşerler.

 

Dünyanın ruhu sadece benlikte yaşayanları ifade etmek için kullanılan mecazi bir ifade değildir. O gerçek bir ruhtur ve bu ruh tarafından yönlendirilenler sürekli dünyasal yaşamla ilgili şeylere doğru çekilirler. Bu ruh insanları nereye uygun görürse oraya yönlendirir, kimilerini içkiye, kimilerini aldatmaya, kimilerini bağımlılığa, kimilerini ise fahişeliğe sürükler.

 

Dünyanın ruhu tarafından yönlendirilen insanlar bu yaşamın kirli şeylerine ilgi duyarlar. Mesela evlilik içindeki yakınlık Rab tarafından çoğalma, zihinsel rahatlama ve ruhsal tatmin gibi belli amaçlarla yaratılmış bir şeydir. Dünyanın ruhunun kontrol ettiği kişiler onu eski ve gülünç bir şey olarak görürler. Onlar sadece yanlış şeyler yapmak isterler ve diğer insanları isteklerini tatmin edecek nesneler olarak görürler. Ayrıca, tek istedikleri hazineler biriktirmek, lüks bir yaşam ve bencil başarılardır.

 

Oysa Rab’bin Ruhu ile dolu olanlar Rab gibi düşünürler. Diğer insanların içine düştükleri ahlaki yıkımın farkında olurlar, kayıp olanlar ve düşmüşler için dua ederler. Günahkarların İyi Çoban İsa’nın korumasının altına girmeleri için mücadele ederler. Bu hayatta Rab’bin Ruhuna sahip olanlar Baba’nın kendilerine lütfettiklerini de bilirler.

 

Dünyasal ruhun kontrolünde olan insanlar Her Şeye Gücü Yeten Rab’bin kendilerinin yararına bir şey yapması için çok çalışmaları gerektiğini düşünürler. İsa’nın yapılması gereken her şeyi yapmış olduğunu ve sadece buna inanmaları gerektiğini öğrendiklerinde ise tavırlarını değiştirir ve Rab’bin Oğlu tarafından lütfedilenlerin tadını çıkarmaya başlarlar.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares