Günün Mesajı

21/05/2016 - GELİR KAYNAKLARINIZA İYİ BAKIN

Davarına iyi bak,
Sığırlarına dikkat et.

Süleyman’ın Özdeyişleri 27:23

Dikkatsiz yaşamak kötü sonuçlar doğurur. Dikkatsiz olmanın sonuçlarından biri de gelir kaynaklarımızın suyunun çekmesidir. Gelirlerinizin kesilmemesi için her zaman yapılması gereken şeyler vardır. Yüreğinizi ‘sığır’ınıza, yani varlıklarınıza teslim ettiğinizde, er ya da geç iflas edeceğinizi göreceksiniz. Bu yüzden gelir kaynaklarınız ne kadar güvenli görünürse görünsün, her zaman bunun böyle devam etmesi için çabalamaya devam edin. En ufak gayret bile her zaman karşılık verir. Rab sizi varlıklı görmek istemektedir, iflas ettiğinizi görmek istememektedir (Mezmurlar 1:3).

 

Evlilik yaşamı tıpkı bir fidanlık gibi görülmelidir. Çok sayıda çift boşanıyor çünkü eşlerden bir tanesi kendi haline terk ediliyor. Kendi dürtülerinizi tatmin etmek için bir başkasıyla birlikte olmak çok büyük bir yanlıştır. Yabani otlar, yani yanlış düşünceler ve günahkar istekler ortaya çıktığında ve ilişkiniz soğuduğunda, ektiğiniz şeylerin zarar görmesine engel olmak için bu otları temizlemenin zamanı gelmiştir. Ama dikkatsiz olanlar ektikleri şeylere iyi bakmazlar ve bu dikkatsizliklerinin sonucunda da korkunç sonuçlarla karşılaşırlar.

 

Aynı maddi yaşamınız için de geçerlidir. Koyunlarınız ne durumda? ‘Koyun’ sözcüğünü ‘gelir kaynakları’ olarak düşünelim. Koyununuz size yün, et ve kuzular veriyor mu? Yapabileceğimiz en basit şey herkese karşı iyi davranmaktır. Ama koyunumuzla ilgilenmemiz gerektiğinde bundan daha fazlası gereklidir. Onları kontrol etmeli, verdiğimiz ilgi onun düzgün bir şekilde işlemeye devam etmesini sağlayacak mı bakmalıyız. Boşlukların oluşmasına izin vermemeli, gelir kaynaklarımızın kurumamasına dikkat etmeliyiz. Devamlı kontroller yapın ve geliştirilebilecek şeyler üzerinde düşünün. Belki işinizin bazı kısımlarında yenilik gereklidir ya da çalışanlarınızın üniformalarının değişmesi gerekiyordur veya belki de ve en önemlisi, müşteri hizmetlerinizin daha fazla eğitilmesi gerekiyordur. Eğer başarısız olursanız sonunda zarar görecek ve sorumlu olacak kişi siz olacaksınız.

 

Dünyada her şey devamlı olarak değişim içindedir. Bazı şeyler düşündüğümüzden daha hızlı değişebilir. Bu nedenle gelir kaynaklarımızla ilgili sadece kendi aklımıza güvenmemeli, gerekli şeyleri düşünmenin yanı sıra dizlerimizin üzerine çöküp En Yüce Olan’dan bilgelik istemeliyiz. Rab’bin elinin yardımıyla size diğer türlü rahatsızlık verecek sayısız sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

 

Bu tavsiyeyi vererek Rab bizi varlıklı görmek istediğini de göstermiş oluyor. Arayan herkes bulacak, öğrendiğini hayata geçiren herkes kesinlikle zaferli olacaktır. Rab’bin sizin ortağınız olduğunu unutmayın. O yaptığınız her şeyde sizinle olduğu için, kazancınızın yüzde onu da Ona aittir. Kimsenin Kutsal Babamıza ait olanı azaltma hakkı yoktur. Ondalık verilmesini isteyen Odur ve bu sayede işini yürütür. Kendisine güvenip buyruklarını dinleyenlere kesinlikle yardım edecektir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares