Günün Mesajı

23/05/2016 - HER ŞEY O’NDAN GELİR

"Bizse seviyoruz, çünkü önce O bizi sevdi.’’

1. Yuhanna 4:19

Eğer Rab önce bizi sevmeseydi biz onu asla sevemezdik çünkü Onun için yaptığımız her şeyde Onun yardımına ve öncülüğüne ihtiyacımız vardır. İnsanın içindeki hiçbir şey Rab’be sunulabilecek ya da Onu hoşnut edebilecek değerde değildir (Romalılar 3:10-12). Kutsal Ruhun müdahalesi olmazsa diğer dindar insanlarla hiçbir farkımız kalmaz. Yalnızca imanla edilen dua göklerden cevap getirebilir çünkü o Rab’bin sözü ve Kutsal Ruhu ile esinlenmiştir. Bu nedenle bize Onu hoşnut edecek kapasiteyi vermesi için Rab’bi aramalıyız.

 

En Yüce Olan Rab’bi aramak ve O’na hizmet etmek için ilk adımı biz atamayız. Bizi izleyen O’dur ve O’nun bilgeliğiyle bizim gözlerimiz açılır. Size bir şey söyleyeyim: Hiç kimse Rab’bin meshedişi olmadan O’nu ‘’Rab’bim’’ diye çağıramaz (Matta 7:21). Yüreklerimizi onunla ilgili düşüncelerle dolduran Rab korkusu En Yüce Olan Rab’bin hayatlarımızda etkin olduğunun kanıtıdır. Diğer yandan, O’na ait olan şeylere karşı gösterilen saygısızlık Rab’bi tanımadığınızı ya da O’na kulluk etmediğinizi gösterir.

 

Her şey Rab’den gelir ve her şey O’nun tarafından yaratılıştır (Koloseliler 1:16). Bu yüzden Onun yardımı olmadan kimse O’nu arama isteği bile duymazdı (Filipililer 2:13). Bilge birisi bir şey yapmayı planlamadan önce Rab’be döner ve bir topluluk pastörlerinin kendi deneyimlerine göre mi yoksa Rab’bin meshedişiyle mi konuştuğunu anlar. Kutsal Babamızdan gelen sözler bizi derinden harekete geçirir, yüreklerimize dokunur ve bizi iyi hissettirir! O’nu yalnızca O’nun elleriyle hoşnut edebiliriz.

 

Kutsal Kitap’ta bizde olan hiçbir şeyin Rab’bi hoşnut edemeyeceği yazılıdır. Ne kadar çok iyi niyetli olursanız olun övgüleriniz ve tanıklıklarınız Rab’be ulaşmaz. Kral Davut büyük bir topluluğun önünde Rab’be olan övgülerinin bizzat Rab’den geldiğini söylemiştir (Mezmurlar 22:25). Diğer yandan, eğer Rab’bin bizi kullanmasına izin verirsek mucizevi işler yaparız.

 

Rab’bi hoşnut etmek, hayatlarımızda etkin olması için kendimizi Rab’be teslim etmek demektir. Ama bütün dinlerin üyeleri Rab’bi hoşnut etmek için çabalar, törenler, dualar, cezalar ve kurbanlar uydururlar. Bazıları bu amaçla en tuhaf şeyleri bile yapabiliyorlar ama sonunda tüm bunların işe yaramadığını görüyorlar. Bugünlerde Rab’bin kendilerini duyması için çok sayıda numaraya başvuran Hristiyanlar da var. Ama en sonunda hepsi başarısızlığa mahkum. Bu yüzden şimdi şunu netleştirelim: İnsanın gözünde son derece önemsiz görünen bir eylem bile eğer Rab tarafından başlatılmış ve desteklenmişse, Kutsal Babamızı son derece hoşnut edecektir ve bu nedenle de ödüllendirileceksiniz.

 

Cevaplanan dualar imanla edilenler ve yüreğinizin derinlerinde hissettiğiniz dualardır. Onlar Rab’bin Sözünün ve Kutsal Ruh’un esiniyle edilen dualardır. Meyve verecek olan dualar bunlardır. Sizi hedeflerinize böyle dualar ulaştırır. 

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares