Günün Mesajı

24/05/2016 - BENLİĞİNİZİ ÇARMIHA GERİN

Mesih İsa'ya ait olanlar, benliği, tutku ve arzularıyla birlikte çarmıha germişlerdir.

Galatyalılar 5:24

Mesih’e ait olanlar benliklerine göre yaşamaz ve benliklerinin arzuları tarafından kontrol edilmezler (Galatyalılar 5:16). Diğer yandan bazıları Mesih’e ait olduklarını söyleseler de benliklerinin arzularını dizginleyemezler ve bu şekilde davranarak zihinlerini şeytanın çalışma odasına dönüştürürler. Böylelerinin acil olarak yapması gereken şey kurtuluş aramaktır. Benliğiniz sizi yönettiği zaman gözleriniz görmemeniz gereken şeylere çevrilir, zihinleriniz yasaklı olanları düşünmeye başlar ve yanlış şeyleri istemeye başlarsınız. Benliğiniz can bulur ve size efendilik eder. Ama o arzuları ve istekleriyle birlikte çarmıha gerilmelidir. Ancak bu şekilde tamamen Rab’be bağlı bir yaşam sürebilir ve O’nu hoşnut edebilirsiniz.

 

Ruhsal yaşamınızın son aylarda nasıl göründüğünü kontrol etmek için bir ruhsal muayene olun. Rab’bin Sözünün yasakladığı şeyleri istemeye ayartıldınız mı? Eğer buna verdiğiniz cevap ‘evet’se bu Hristiyan yolculuğunuzun Kutsal Babanın istediği şekilde devam etmediğini gösteriyor. Benliğin isteklerine göre yaşayanlar içlerinde cinsel arzular ve kirli isteklerle doludur ve şeytan onları yönlendirmektedir. En Yüce Olan’ın varlığından uzakta yaşamaktadırlar. Bu insanların sevdikleri onların günah işlediklerini öğrendiklerinde çok şaşırırlar. Bu yaşam tarzı onların günahın pençesine düştüklerini göstermektedir.

 

Bir Hristiyan benliğinin isteklerini dizginlemelidir. Eğer zihinlerini ayartılara teslim ederlerse ve ahlaksızlık ruhlarının yuvası haline gelirlerse kesinlikle kurtuluşa ihtiyaçları olacak. Bu yüzden Rab ile olan ilişkinizi mahvetmemelisiniz. Eğer günahlı şeyler arzuluyorsanız ve içinizde kirli istekler barındırıyorsanız, şeytanın istediği gibi ve istediği zaman kullanıp faydalanabileceği basit bir ava dönüşürsünüz. Bu düşündüğünüzden daha ciddi bir şeydir.

 

Adımlarınızı kim yönlendiriyor? Kim size nereye bakacağınızı söylüyor? Kim yüreğinize kim hakim? Kutsal Ruh birisini yönlendirdiği zaman o kişi etrafındaki şeytani ayartılarla ilgilenmeden yoluna devam eder. Benlik yeniden doğmuş olanların üzerinde hakimiyet kuramaz. Bunun tekrar olması demek yıkanıp temizlenmiş bir domuzun tekrar eski ahırına dönüp çamurun içinde yuvarlanması gibidir (2. Petrus 2:22).

 

Eğer benliğin arzuları tarafından yönetilmediğiniz bir hayat yaşamak istiyorsanız çarmıha gerilmeniz gerekiyor. Benliğin istekleri kimseyi Rab’bin varlığından uzaklaştıracak güçte değildir. Rab’bin en büyük azizleri bile gözlerini hep açık tutmadıkları için şeytanın tuzaklarına düştüler. Kayıpları devasa oldu ve maalesef onlardan birçoğu tekrar ayağa kalkamadı.

 

Şeytanın pençesine düşmemenin tek yolu kötülükten kaçmak, benliği ve yanlış yapmaya yönelik kontrolsüz, açgözlü istekleri çarmıha germektir. Bununla ilgili bir deyiş şöyle der: ‘’Ateşle oynayan yanar’’. Bu nedenle Rab’bi hoşnut etmeye yönelmelisiniz. Bunun ne kadar ödüllendirici olduğunu göreceksiniz!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares