Günün Mesajı

25/05/2016 - İNSANLAR SİZİNLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR?

Kadın, “Efendim, anlıyorum, sen bir peygambersin” dedi.

Yuhanna 4:19

Bir insanın Rab’bin üzerimizdeki ilahi meshedişini görmesi ne kadar iyi hissettirir! Şunem Elişa’nın bir Tanrı adamı olduğunu onun davranışlarından anlamıştı (2. Krallar 4:8-10). İnsanlara verdiğiniz izlenim nedir? Nasıl giyindiğinize dikkat ediyor musunuz? Onlara söylediğiniz sözlere ve onları nasıl söylediğinize dikkat ediyor musunuz? Peki ya görüntünüz? Sizinle ilgili bütün şeylerde dikkatli misiniz?

 

Kutsal Babamıza bir şey verdiğimiz zaman onun karşılığında çok daha büyük bir şey alırız. Rab için zaman ayıranlar, varlıklarını Ona hizmet etmek için kullananlar, uzmanlıklarını ve sahip oldukları her şeyi Rab için kullananlar, karşılığında verdikleri miktarın katlanmış bir karşılığında ödüller alırlar. Kimse Rab ile oyun oynayamaz çünkü ne ekerlerse onu biçerler (Galatyalılar 6:7). En Yüce Olan’a sahip olduğunuz en iyi şeyleri verdiğinizde emin olun ki daha sonra en değerli ekinleri biçeceksiniz ve bu da çok bol bir miktarda olacak.

 

Elişa Rab’bin işini yapmaya kendini adamıştı. Bu nedenle iyi bir tanık oldu ve herkese Rab’bin sevgisinin onda olduğunu gösterdi. Bunun karşılığında aldığı en büyük ödül ne kendisi için özel olarak yapılan oda, ne de bu kadının kocasına kendisiyle ilgili yaptığı ‘’O gerçek bir Tanrı Adamı’’ şeklindeki yorumdu. Onun en büyük ödülü büyük günde tek ve gerçek Yargıcın ona elleriyle sunacağı ödüldür.

 

Günahkar olarak tanınma riskini almış biri ne tür bir ödül alabilir? Eğer giysileriniz skandal oluyorsa size acırım. İsa Mesih, Sözünde bir uyarıda bulundu ve: ‘’öğrencilerine şöyle dedi: İnsanı günaha düşüren tuzakların olması kaçınılmazdır. Ama bu tuzaklara aracılık eden kişinin vay haline! Böyle bir kişi bu küçüklerden birini günaha düşüreceğine, boynuna bir değirmen taşı geçirilip denize atılsa, kendisi için daha iyi olur.’’ (Luka 17:1-2). İntihar etmek elbette hiç kimsenin yapmaması gereken bir şeydir. Çünkü şöyle buyurulmuştur ‘’öldürmeyeceksin’’ (Mısır’dan Çıkış 20:13). Bu intihar edenler için de geçerlidir. Ama Rab’bin sevgili çocuklarından birini günaha düşüren bundan bile daha kötü bir hata yapmış olur.

 

İş yaptığınız diğer insanlar sizin hakkınızda nasıl yorumlarda bulunuyorlar? Kâr etmek elbette ki iş yapanların hakkıdır; yaptıkları işin karşılığında alacakları ödül budur. Ama bir insanı kandırdığınızda onlara zarar vermiş olursunuz ve bu iyi niyetli hiç kimsenin yapmaması gereken bir şeydir. Eğer ‘’kurnaz’’ biri olarak tanınıyorsanız dikkatli olun. En Yüce Olan Rab insan gözünün göremediklerini görür.

 

Bir öğle vakti kötü bir üne sahip olan bir kadın Yakup’un kuyusundan su çekmeye geldi (Yuhanna 4:6-15). Pervasız bir günahkar olarak tanınan bu kadın Rabbimiz hakkında ne bilebilirdi?

 

Ama İsa ona sözlerinin doğru ruhsal anlayışını öğretti ve kadın onu bir peygamber olarak gördüğünü söyledi. Diğer insanların sizinle ilgili yorumlarına dikkat edin! Bizler Mesih’in herkesin okuması için gönderdiği yaşayan mektupları gibiyiz (2. Korintliler 3:1-5).

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares