Günün Mesajı

26/05/2016 - NASIL DAHA İYİ BİR HRİSTİYAN OLUNUR

Çünkü RAB, oğlundan hoşnut bir baba gibi,
Sevdiğini azarlar.

Süleyman’ın Özdeyişleri 3:12

Göksel Baba tarafından sevilmek bir insanın yaşayabileceği en iyi şeydir. Ayrıca, Rab asla bize özensiz davranmaz. Babası olan herkes çoğu zaman azarlanmış ve disipline edilmiştir. Rab’bin adını kötü davranışlarıyla kirletenlerin böyle şeyler yapmalarının nedeni henüz Rab’bin ailesine katılmış olmamalarıdır.

 

Herkes Rab’bin sevgisini ve şefkatini deneyim edemez. Sadece dar kapıdan ve zorlu yoldan geçenler Rab’bin ailesine katılabilir ve bunları deneyim edebilirler. Kutsal Babamız kendilerini İsa’ya teslim edenlere büyük bir özenle ve ilgiyle yaklaşır. İbadetlere katılmak, ilahiler söylemek, ondalık ya da sunular vermek, kilise çalışanı olmak ya da müjde hizmetinde yer almak tek başına Rab’bin çocuğu olduğunuzu göstermez. Maalesef Rab’bin Tanrısal işi büyüdükçe bazı kiliseler bir takım temel iman ilkelerini bir kenara bırakıyorlar. Hala günahın içinde olanları kurtulmuş bile sayabiliyorlar. Bazen yeniden doğmanın anlamını dahi bilmeyen birçok pastörün vaftiz törenleri düzenlediğini görüyoruz.

 

İyi bir baba asla çocuklarına her istedikleri şeyi vermez. Bunun yerine gerektiğinde onları azarlar ve onlara disiplin verir. Çocuklarının yanlışlarına gözlerini kapatanlar gelecekte onların göstereceği tuhaf davranışlar nedeniyle oldukça şaşıracaklar. Tanrısal aileye kabul edilmiş herkesin büyük öğretmen Kutsal Ruh tarafından eğitilmesi gerekir. Kutsal Ruh insanların kötü geçmişlerini ve alışkanlıklarını temizlerken onlara Rab’bin çocukları olarak nasıl davranmaları gerektiğini öğretir.

 

İyi bir vatandaş evinde aldığı iyi eğitim ve yetiştirme tarzını yansıtır. Ülkemizin dört bir yanında çoğalan şiddet eylemlerine sebep olan ana etken yokluk değil,  Rab korkusunun eksikliğidir. Ben çok yoksul bir aileden geliyorum ama ne kimseyi soydum, ne uyuşturucu sattım ne de şeytanın bir başkasının yuvasını mahvetmek için beni kullanmasına izin verdim.

 

Kilisenin günahla yaşayan bazı üye ve çalışanlarının hala Mesih’e gelmediklerine inanıyorum çünkü sadece Rab’bin sevgisini hissetmemiş olanlar İsa’nın adına utanç getirebilir. Rab’bin ailesinin üyeleri düşmanın kendilerini sürüklemesine izin vermezler. Tüm güçleriyle Rab’bin iyi adını yüceltmek için mücadele verirler.

 

Bu nedenle azarlandığınız zaman üzülmeyin. Tam tersine, En Yüce Olan Rab’bin size disiplin vermesi için dua edin ki bu şekilde kayıp ve yozlaşmış kuşağın içinde Rab’bi hoşnut edebilesiniz. Sıklıkla Rab imandaki kardeşlerimizi ve hatta bazen kayıp insanları kullanarak, daha iyi Hristiyanlar olmamız için bize dersler verir. Şunu söylemeliyim ki asla Baba’nın azarlarına karşı gelmemelisiniz.

 

O’na hoşnutluk verebilmemiz için Rab her zaman bizlere dersler öğretsn!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares