Günün Mesajı

27/05/2016 - SİZ ZAFERLİ BİR AİLEYE AİTSİNİZ

Böylece artık yabancı ve garip değil, kutsallarla birlikte yurttaş ve Tanrı'nın ev halkısınız.

Efesliler 2:19

Küçük düşünmeyin! Belki etrafınızdaki insanlar önceden sizi hiç umursamıyorlardı, ama artık Tanrısal aileye katılarak İbrahim, Davut, Elişa, Petrus ve diğer iman devleriyle aynı ülkenin vatandaşı oldunuz. Rab’bin ailesinin bir üyesi oldunuz. Bu aileye tesadüf eseri kabul edilmediniz. Onurunuzla ve Babanızı hoşnut etmek adına her şeyi yapma hakkıyla kabul edildiniz. Bu nedenle İsa’da duruşunuzu alın ve haklarınızı kullanın. Mesih’te olduğunuz zaman İsa’nın adını kullanmaya başlarsınız. Rab tarafından kullanılmak için yetkin olursunuz ve Rab’bin istediği şey de tam olarak budur.

 

Rab sizi Onun adına acı çekmeniz için çağırmadı. İsa’nın verdiği bol yaşamı tatmanız için çağırdı (Yuhanna 10:10). O sizi bir berekete dönüştürmeyi dört gözle bekliyor; bu sayede başkaları da sizin aracılığınızla bereketlenecek. Bu bağlamda küçük düşünmemelisiniz. Size Sözüne dayalı olarak söylediği şeyleri düşünmelisiniz.

 

Eğer etrafınızdaki insanlar şimdiye kadar sizinle hiç ilgilenmediyse şimdi her şey değişecek: Çünkü büyük şeyler yapma kapasitesine sahipsiniz. Rab’bin varisi ve İsa Mesih’in mirasının ortağı olmaya çağırıldınız (Romalılar 8:17).

 

Rab’bin doğrudan yüreğinize söylediği şeylere inanmalısınız. Rab’bin size söylediklerini Kutsal Kitabı okurken ya da bir ibadete katıldığınızda duyabilirsiniz. Unutmayın ki iman Rab’bin Sözünü duyarak gelir (Romalılar 10:17).

 

Rab’bin ailesine kabul edildiğiniz için artık geleceğiniz garanti altındadır. Tıpkı geçmişteki iman kahramanlarının her türlü mücadelelerini kazandıkları gibi, Her Şeye Gücü Yeten Rab bugünkü kahramanlarının da savaşlarını kazanmalarını beklemektedir. Onlar geçmişte Rab’be hizmet etmişlerdi ve bugün de Rab’be hizmet etmek bizim görevimizdir. Bu aynı zamanda büyük bir ayrıcalıktır. O Kutsal Kitaptaki hikayelerin yaşandığı zamanlarda olduğu gibi, şimdi de iman kahramanlarına sahip olmak ve onlarla ilgili isteklerini gerçekleştirmek istiyor.

 

Eğer İsa’yı Kurtarıcınız ve Rabbiniz olarak kabul ettiyseniz Rab’bin ailesine ait olduğunuzu unutmamalısınız. Bu her şeyi değiştirir çünkü artık O’nun adını kullanma hakkına sahipsiniz. Dünyadaki her şey bu ismin aracılığıyla gerçekleşir (Elçilerin İşleri 4:12).

 

İsa Babamıza ait olan her şeyin kendisine de ait olduğunu söylemiştir. Aynısı bizim için de geçerlidir. Rab siz Ona geldiğinizde göklerde sizin için bir kutlama yapıldığını söylemiştir (Luka 15:10). Bu yüzden şimdi O’nu hoşnut edecek şekilde davranmak için çaba göstermelisiniz; bu Onu sevindirecektir.

 

Artık En Yüce Olan Rab’bin ailesinde olmanızı istediği bereket olun; çünkü bu yüzden kâhinler olarak atandınız (1. Petrus 2:9). Azizlerle aynı ülkenin vatandaşı olduğunuz için hiç unutmayın ki onlardan hiçbirinden daha önemsiz değilsiniz. Rab herkese eşit davranır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares