Günün Mesajı

28/05/2016 - ANLAŞMADAKİ YÜKÜMLÜLÜKLERİNİZİ YERİNE GETİRİN!

‘’Bana gelince, onlarla yapacağım antlaşma şudur:
Üzerindeki Ruhum, ağzına koyduğum sözler
Şimdiden sonsuza dek senin, çocuklarının,
Torunlarının ağzından düşmeyecek.”

Yeşaya 59:21

Haleluya! Rab bizlerle bir anlaşma yaptı. Ne Ruhunun ne de Sözlerinin bizim ağzımızdan da torunlarımızın ağzından da düşmeyeceğinin sözünü verdi. O Oğlunu bizim yerimize ölmesi için göndererek anlaşmadaki yükümlülüğünü yerine getirdi. Şimdi bu anlaşmadaki yerimizi almak her birimizin sorumluluğudur. Ayrıca hem Rab’bin Ruhunun hem de Sözlerinin bizim yararımıza olacak şekilde işlediğine inanmamız gerekiyor.

 

Anlaşma iki ya da daha fazla tarafın aralarında imzaladığı bir sözleşmedir ve onun hükümleri hiçbir katılımcı tarafından ihlal edilemez. Bu nedenle Rab’bin onunla birlikte imzaladığımız anlaşmada belirttiği maddeler konusunda dikkatli olmalıyız. Rab bu anlaşmayı Oğlunun kanıyla imzalamıştır ve bu nedenle bu anlaşma feshedilemez. Rab bu anlaşmadaki Sözlerini yerine getirmemezlik yapmayacaktır. Bu nedenle biz de kendi yükümlülüklerimizi yerine getirmeliyiz.

 

Bu anlaşmaya göre hem Kutsal Ruh bizim üzerimize gelecek hem de Onun sözleri ağzımızda olacaktır. Bu nedenle konuştuğumuz dil gerçek zaferlilerin dili olmalıdır. Kutsal Ruh bize ruhsal savaşlarımızı kazanma kapasitesi verir ve Rab’bin Sözü bize yapılması gerekenleri öğretir.

 

Bu iki Tanrısal bileşeni yerine getirdiğimiz zaman sonraki adım nedir? O’nun sözlerine inanmalıyız çünkü bu sözler zengin ve bereketlidir. Rab Ruhunun üzerimizde, Sözlerinin ağzımızda olacağını söyledi. Bunlar hem bizi hem de torunlarımızı terk etmeyecektir. Bu Rab’bin bereketleri hakkında konuşabileceğimiz anlamına gelir. Rab onları üzerimize dökecektir.

 

Dünya çapında düzenlediğimiz toplantılarda insanları din saçmalığından kurtarmak için uğraş veriyorum. Dindarlık Rab’bin halkının Rab’bi hoşnut etmek için tuhaf ve işe yaramaz şeyler yapmalarına sebep olur. Böyle bir davranışın kime ne faydası olur? Bizim Kutsal Yazılara dönmemiz imandaki kardeşlerimizin İsa’nın kendilerine öğrettiği gibi yaptıkları şeyleri yapmamız gerekiyor.

 

Her Şeye Gücü Yeten Rab’bin bu anlaşmadaki yükümlülüğünü yerine getirememesi için neyi eksiktir? Hiçbir şeyi! Oğlu bizim yerimize ölmek için dünyaya geldiğinde Rab verdiği sözü tutmuş oldu.

 

Bu anlaşmadaki yükümlülüklerimizi yerine getirdiğimizde Rab’den bereketlerimizi istemiş ve onları İsa’nın adında gerçekleştirmiş oluruz. Bu yüzden sadece Rab’bin sözlerine inanın! Ağzınızı tüm hastalıklarınızı iyileştirmek ve her türlü sorununuzu çözmek için açın.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares