Günün Mesajı

29/05/2016 - İMANINIZI İNKAR ETMEMEK İÇİN DİKKATLİ OLUN!

Kendi yakınlarına, özellikle de ev halkına bakmayan kişi imanı inkâr etmiş, imansızdan beter olmuştur.

1. Timoteos 5:8

Aman Rab! Bir Hristiyan nasıl imansızdan beter olabilir? Bu kuşaklar boyunca gerçekleşmiş bir şeydir. Söz etrafındaki insanlarla ve özellikle de aileleriyle ilgilenmeyen kişilerin, onları imansızlardan daha beter yapacak kadar ciddi bir günah işlediğini söyler. Çünkü Kutsal Kitaba göre onlar imanlarını inkar etmişlerdir.

 

Kimse bir Hristiyanın bir imansızdan daha beter olabileceğini düşünmez ama Rab’bin kendisi böyle söylemektedir. İmansız birisi Yaratıcısıyla bir olmak gibi büyük bir fırsatı kaçırarak devasa bir yanlış yapmaktadır ve inanın ya da inanmayın onlar sonsuz yaşam boyunca acı çekecekler. Ama bu imanlarını dindarlığa dönüştürenler için de geçerlidir ve Rab bu davranıştan tiksinir.

 

Birçok insan Rab’bin onların kurtuluşları için yaptığı planı reddettiğinden dolayı üzülüyorum. Keşke kendilerini Rab’be teslim ederek toplum için de çok daha iyi bir şey yaptıklarını bilselerdi. Eminim birçokları bunu bilse hemen kararlarını verirdi. Ama insanlar tarafından icat edilen ve adına dindarlık denen bu veba birçoklarının Müjdenin bir din olduğu yönünde yanlış düşünmesine sebep olmuştur. Bu nedenle gözlerini kapamakta ve gerçek mutluluğu yaşama fırsatını kaçırmaktadırlar. Mesih’i reddedenler için üzülüyorum çünkü onlar alevler ve kükürt ile sonsuzluk boyunca yanacak olan ateşten göle atılacaklar (1. Yuhanna 2:22, Vahiy 21:8).

 

İmansızdan daha beter sayılmamak için dikkatli olun! Gündelik olarak muhatap olduklarınızla ve ailenizin üyeleriyle ilgilenin. Üzücü olan şey şudur ki kiliselerimize katılan birçok kişi, hatta hizmetimizin bazı üyeleri bile imansızdan daha beter durumdadır. Ama onlar bunu reddedip yukarıdaki ayete gözlerini kapatıyorlar ve imansızların Rab’bin egemenliğini miras alamayacaklarını gururla vaaz ediyorlar.

 

Etrafınızdaki ve ailenizdeki insanlarla ilgilenip ilgilenmediğinizi görmek için kendinizi yoklayın. Onların kurtuluşları için ne yapıyorsunuz? Eğer hiçbir şey yapmadıysanız, sadece kiliseye davet etmekle yetindiyseniz ya da yalnızca dua ettiyseniz, bu lanete siz de dahil olabilirsiniz. Rab asla şöyle mazeretleri kabul etmez: ‘’Çok meşgulüm! Bu yüzden kaybolanların kurtulması için hiçbir şey yapamıyorum’’: Aydınlanmış olanların sevdikleriyle, işte ya da okulda birlikte oldukları kişilerle ilgilenme sorumluluğu vardır.

 

Bizi kurtaran iman, ailemizi de kanatları altına almalıdır. Onlara müjdeleyerek ve düşman tarafından kandırılmamaları için cesaretlendirerek bu kişilerle ilgilenmek bizim görevimizdir. Bunu yapmayanlara yazıklar olsun çünkü Rab’bin Sözünden mahrum kalan ruhlar kaybolurlar. Bunu yapmayan kişilerin kendileri de dikkatsiz davrandıkları için sonunda kaybolacaklardır.

 

Eğer bu sizin hayatınızda olan bir durumsa şimdi bağışlanma için Rab’be dönmeli ve O’ndan bu kişilerle ilgilenebileceğiniz yeni fırsatlar istemelisiniz.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares