Günün Mesajı

30/05/2016 - RAB’BİN PLANLADIĞI KİŞİLER OLMALISINIZ

Çünkü Tanrı önceden bildiği kişileri Oğlu'nun benzerliğine dönüştürmek üzere önceden belirledi. Öyle ki, Oğul birçok kardeş arasında ilk doğan olsun.

Romalılar 8:29

Rab yeniden doğmuş herkesten Oğlunun benzerliğine dönüşmesini bekler. Bunu bildiren bir hüküm vardır ve bu hüküm asla geçersiz olmayacaktır. Bunun anlamı şudur ki: Rab bu kapasiteye sahip olmaları için kurtulan herkese kendi gücünü vermiştir. Böylece O’nun işi tamamlanacaktır. Rab’bin ailesinde yeniden doğan herkes bu yetkinliğe sahip olur. Tek yapmaları gereken şey bunu sahiplenmeleridir. Eğer herkes Rab’bin ağzından çıkan bu ifadeyi anlayıp ona inanırsa kiliseler gerçek iman kahramanlarıyla dolacaktır.

 

Onun halkı olmaya çağırılmış herkesin hayatında gerçekleşmesi için Rab’bin tasarladığı bir plan vardır. O herkesin Oğlunun benzerliğine dönüşmesini ve bu sayede İsa Mesih’in birçok kardeş arasında ilk doğan olmasını istemektedir. Bu ifade üzerinde düşünmeli ve dua etmeliyiz çünkü eğer Rab’bin isteği buysa O’nu hüsrana uğratmamalıyız. O’nun hayali gerçek olmalıdır!

 

Bu ifadelerin hiçbirinin Elçi Pavlus’un kendisi tarafından uydurulmadığını unutmamalıyız. Ona bu gerçekleri açıklayan Kutsal Ruh’tu çünkü bu hüküm her şeyin başlangıcından beri vardı. Eğer bu belirlemeyi yapan Baba ise İsa’yı Rab ve kurtarıcı olarak kabul eden herkes mutlaka Onun Oğlunun benzerliğine dönüştürülecektir. Bu nedenle tıpkı İsa’nın zaferli, kazanan, kutsal, güçlü, itaatkar ve buna benzer birçok şey olması gibi biz de tüm bu özellikleri kazanabiliriz.

 

Rab bunları sorumsuzca söylemedi. Zaten Rab hiçbir şeyi rastgele söylemez. Onun tüm sözleri güvenilir (Mezmurlar 119:140) ve paktır (Mezmurlar 12:6, Süleyman’ın Özdeişyleir 30:5). Bu sözler bize Onun isteğini yerine getirmemiz için verilmiştir. Kutsal Ruh tarafından kurtuluşu için ikna edilmiş herkes için bu planı yapan O’dur.

 

Bu sözlere inanabilir ve bu yetkinliğe sahip olabilirsiniz. Rab sizi Onun Oğlunun benzerliğine dönüştürmek için gereken gücü ve kaynakları hazırlamıştır. Bu bereketi eline almamak, birisi ona inandığında harekete geçen Rab’bin gücünü boşa harcamak demektir.

 

Mesih’teki kardeşlerimiz Rab’bin ruhsal konumlarımız hakkında söylediklerine inandığı zaman, güçlü ve zaferli bir Kilisemiz olacak. İşin en iyi kısmı ise bunun gerçekleşmesi için inanmaktan başka hiçbir şey yapmamıza gerek olmamasıdır.

 

Rab böyle yaparak İsa’nın birçok kardeş arasında ilk doğan olmasını sağladı. O Rab’bin isteğinin ilk doğan Oğluydu. Şimdi hepimize O’nda verilenlere sahip olma zamanımız gelmiştir. O’na inanmaya ve sizin için tasarlananları almaya cesaret ediyor musunuz?

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares