Günün Mesajı

31/05/2016 - RAB’BİN SEVGİSİNDE KALIN

‘’Ne yükseklik, ne derinlik, ne de yaratılmış başka bir şey bizi Rabbimiz Mesih İsa'da olan Tanrı sevgisinden ayırmaya yetecektir.’’

Romalılar 8:39

Ne kadar büyük bir güvence! Ne kadar harika bir açıklama! Rab’bin sevgisine bağlıyız ve hiçbir şey bizi O’ndan ayıramaz! Peki bu Tanrı sevgisi nedir? Bu sevgi bizim için neler yapar? O nerededir? Bu gerçeğin üzerinde dikkatlice düşünün çünkü onun aracılığıyla zaferlilerden üstün olacağız (a. 37).

 

Rab’den böyle bir söz vermesi bize güven veriyor. Ne kadar yüksek olursa olsun hiçbir göksel güç bizi Rab’bin sevgisinden ayıramaz. Bunu yapmak için ellerinden gelen her şeyi yapsalar bile işe yaramaz. Aynısı karanlığın egemenliği için de geçerlidir. Ne kadar derin olursa olsun hiçbir karanlık güç bizi bu görkemli sevgiden ayıramaz. Bu söz sonsuzluk boyunca geçerlidir. İlahi çağrı ve kendimizi İsa Mesih’e teslim etme yönünde verdiğimiz karar bizi O’na ve O’nun sevgisine bağlayan yapıştırıcıdır.

 

Mesih’te ne olduğumuzla ilgili bu açıklama, her geçen gün O’ndan daha çok şey öğrendikçe bizi daha fazla güçlendirir. Baba’nın isteğini gerçekleştirmek için ihtiyacımız olan her şeyi bize verir. Mesih’teki yerimiz ve O’nun bizim için yaptıkları hakkında daha fazla şey öğrendikçe tüm bunları O’nun sevgisinin yaptığını da anlarız. Bu hisse öylesine bağlıyız ki hiçbir şeyin bizi ondan ayırması mümkün değildir.

 

Yalnızca dikkatsiz olanlar günah tarafından sürüklenirler ve bizi En Yüce Olan’dan uzaklaştıran tek şey budur. Ama unutmayın, bu durum tersine döndürülebilir! Eğer birisi bir yanlışa düşer ve onu itiraf ederse, affedilir! Tüm affedilen ve bağışlananlar önceden sahip oldukları korumanın altına yeniden girerler.

 

Rab bu sevgisi sayesinde bize baktığında yanlışlarımızı ve hatalarımızı dikkate almaz. O bizi sevdi, bize kurtuluş armağanını verdi ve bizi kendi ailesine kabul etti (Efesliler 2:19). Bizi Mesih’in Bedeninin üyelerine (1. Korintliler 12:27) ve Kutsal Ruh’unun yaşadığı konutlara dönüştürdü (Efesliler 2:22). Eksik olan hiçbir şey kalmamıştır.

 

Tanrı sevgisi İsa Mesih’tedir. Rab’bin Oğlunu Kurtarıcımız olarak kabul ettiğimizde bu hisse bağlanır ve ondan bir daha asla ayrılmayız. Her zaman söylediğim gibi, dindar olmakla Sözün uygulayıcısı olmak arasında fark vardır. İlki dine kendisini adayabilir ve hiçbir zaman gerçek bir savaşçı olmayabilir. En Yüce Olan Rab’bi tanımadığı için Rab’bin sevgisi onun hayatında değildir ve karşısına çıkan tüm savaşları kaybeder.

 

Ama eğer İsa’ya aitseniz sadece inanın ve kazanan olacaksınız. İçinden geçtiğiniz durum ne olursa olsun Rab’bin söylediklerine inanın ve yenilmeyeceğinizi bilerek savaşa girin. Çünkü hiçbir şey sizi Rab’bin sevgisinden ayıramaz.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares