Günün Mesajı

01/06/2016 - SEVGİ VE SADAKAT SAYESİNDE ÖZGÜRÜZ

Gökten gönderip beni kurtaracak,
Beni ezmek isteyenleri azarlayacak,
Sevgisini, sadakatini gösterecektir.

Mezmurlar 57:3

Burada mezmur yazarının bahsettiği kurtarıcı İsa Mesih’tir. O gökten gelip bizi ezmek isteyen düşmandan bizi kurtaracaktır. Düşmanın tek amacı bizi yiyip bitirmektir. Mesih Rab’bin sevgisi ve sadakatidir.

 

Adem’in düşüşüyle birlikte insan da karanlığın güçlerine tutsak düştü. Şeytan bizi ele geçirmişti ve onun tek amacı bizi kendisiyle birlikte sonsuz işkenceye götürmekti. Bu yüzden burada, yeryüzündeyken de mümkün olan her yolla üzerimizde baskı kurmakta ve bize sıkıntı vermektedir. Ama İsa’yı Rab ve Kurtarıcı olarak kabul edenler için bu durum artık sona ermiştir.

 

Rab’be hizmet eden birçok kişi başlarına kötü bir şey geleceği korkusuyla rahatsızdır. Bu kişiler farkında olmadan düşmana onun kötü isteklerini hayatlarında gerçekleştirme şansı vermektedirler. Ama Mesih’teki yerini bilenler düşmanın ve onun kötü güçlerinin yaklaştığını hissettiklerinde İsa’nın adını kullanır ve her türlü baskıyı sertçe azarlarlar. Bunu yaptıklarında tüm saldırılar anında son bulur.

 

Kurtuluşumuz göklerden geldiği için düşman günlerinin sayılı olduğunu bilmektedir. Mesih bizim yerimize öldüğünde bu dünyanın prensi olan şeytan tahtından indirildi. Bugün karanlığın güçleri artık bize sıkıntı veremez. Bunu deneyebilirler ama eğer onları azarlarsak bize işkence etmeyi hemen bırakırlar. Ancak Mesih’teki yerini bilmeyen ya da şeytanın onlara söylediği yalanlara inanan Hristiyanlar, şüphe yok ki çok sayıda kötülük tarafından saldırıya uğrayacaklar.

 

Göklerden gelen kurtarıcımız, bizi kurtarmak için Rab’bin gücünü kendisiyle birlikte getirmiştir. Rab’bin bize öğrettiği ve bizim için yaptığı her şey artık şeytanın saldırılarına kendimizi teslim etmememiz içindir. O hala bize zarar vermeyi ve bizi yıkmayı istemektedir. Şeytan kükreyen bir aslan gibi bizi yok etmek için etrafta gezinmektedir (1. Petrus 5:8). Mesih’teki yerini bilenler asla sarsılmazlar. Şeytanın asla kazanamayacağını bilmenin güvencesiyle savaşmaya devam ederler.

 

Eğer Rab’bin tasarısından saptıysanız İyi Çoban’ın kollarına geri dönün. Şeytanın sizi yalanlarıyla aldatmasına izin vermeyin. Kurtarıcınızın geldiğini ve karanlığın güçlerinden özgür olmanız için gereken her şeyi yaptığını bilin. Kurtuluşunuzu sahiplenin ve artık özgür olun. Eğer karanlığın güçlerinin size üstün gelmesini istemiyorsanız Rab’bin sevgisi ve gerçeğinde yaşayın.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares