Günün Mesajı

03/06/2016 - ZAFERİN SIRRI

Beni seviyorsanız, buyruklarımı yerine getirirsiniz.

Yuhanna 14:15

Tanrısal buyrukları yerine getirmenin önemini öğrenmiş insanlar başarılı olurlar ve Rab’bi sevdiğimizi göstermenin tek yolu da budur. İnsanların başlattığı gelenekleri izledikleri için dindar kişiler hayatlarını dua ederek ve Rab’bi ne kadar sevdiklerini ifade ederek geçirir ve duyulmayı beklerler ama sonunda hiçbir yere varamazlar çünkü kendilerine söyleneni dinlememişlerdir. Ancak buyrukları yerine getirerek gerçekten Rab’bi sevebilir ve bunun sonucunda da zaferli olabiliriz. Bu buyrukları yerine getirmek son derece kolaydır ve Rab’bi sevmek tüm dualarımıza cevap almanın anahtarıdır.

 

İsa bu açıklamayı yaptığında O’nu sevmenin ne anlama geldiğini de özetlemiş oldu. Onun buyruklarını yerine getirmeyenler Onu sevmiş olmazlar. Kimileri kendilerini cezalandırır, kimileri kurbanlar sunar. Baba’yı hoşnut etmek için ve ihtiyaç duydukları şeyleri almak için kendilerini kırbaçlayanlar bile vardır. Ama bu tamamen boştur. Hayatını dine ve hayır işlerine adamak da faydasızdır. Toplum bunları Rab’bi sevmenin kanıt olarak görebilir ama bunlar tamamen boş ve anlamsızdır. Hayatlarını dine adayanlar yanılgı içindedir.

 

Azizlerden bahsetmişken belirtmeliyim ki onlardan bir şeyler isteyen insanlar görmek beni üzüyor. İsa’yı Kurtarıcı ve Rab olarak kabul eden herkes Mesih tarafından kutsal kılınmıştır ama O bizim başka insanlardan dileklerde bulunmamızı yasaklamıştır; bu yasaklamaya melekler bile dahildir. Biz yalnızca İsa’nın adında göklerdeki Babamıza dua ederiz. Kimsenin Rab ile insan arasında aracılık etme yetkisi yoktur çünkü bu yer yalnızca İsa’ya aittir (1. Timoteos 2:5). Gerçek şudur ki bu azizlerin bir çoğu Yargı Gününde zor anlar yaşayacaktır!

 

Bu dünyadaki temel görevimiz Rab’in buyruklarını yerine getirmektir; Rab’bi sevmek budur. Bu buyruklar iki gruba ayrılırlar: İlk grup Kutsal Kitapta açıkça belirtilen buyruklar, ikinci grup ise Sözü okurken ya da müjdenin vaazını dinlerken yüreğimizde duyduğumuz buyruklardan oluşur. Baba’nın yüreklerimize Sözü aracılığıyla söylediği şeyler bizim için buyruktur. Onları hayata geçirdiğimizde Rab’be olan sevgimizi göstermiş oluruz ama onları yerine getirmediğimizde bunun tam tersini yapmış oluruz. Bu durumda nasıl Rab’bin bizim isteklerimizi karşılamasını ve bizi tehlikelerden korumasını bekleyebiliriz? Verdiğiniz ölçü ile alacaksınız (Luka 6:38).

 

Eğer size bir tavsiye vermemi isterseniz o şu olur: Rab’bin tüm buyruklarını yerine getirin. Onlar yerine getirmesi zor ya da ağır şeyler değildir. Zaferin sırrı budur!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares