Günün Mesajı

04/06/2016 - RAB’BİN HAYATIMIZDAKİ YERİ

Evi RAB yapmazsa,
Yapıcılar boşuna didinir.
Kenti RAB korumazsa,
Bekçi boşuna bekler.

Mezmurlar 127:1

Büyük ya da küçük meselelerde Rab’be danışmayanlar büyük yanlış yapıyorlar. Biz de aynı hataya düşebiliyoruz. Kendi geleceğimiz ve çocuklarımızın geleceği için yoğun bir şekilde mücadele veriyoruz ama her zaman bununla ilgili Rab’be danışmıyoruz. Evi Rab yapmazsa yapıcılar işlerinin yetersiz olduğunu ve başarı garantisi getirmediğini göreceklerdir. Gelecekte olacaklar konusunda kaygılanmamıza hiç gerek yok. Sadece Söze inanın çünkü Rab kentimizi, sokağımızı ve yaşamlarımızı korumak istiyor. Peki biz ona güveniyor muyuz?

 

Dua ile ve Söz aracılığıyla Tanrısal rehberliği aramamak bilinmeyen bir bölgede kılavuzsuz yürümeye benzer ve bu şekilde sonunda yanlış yönlere saparız. Birçokları meslek seçimi, eş seçimi ya da ev satın alma gibi hayatlarındaki önemli kararlarda bile Rab’den rehberlik istemiyor. Rab’bin yönlendirişine önem vermezsek, dikkatimizi çeken ve o anda bize en iyi seçimmiş gibi görünen şeyler kötü sonuçlar getirirler.

 

Hizmetteki yıllarım boyunca birçok insana zor konularda danışmanlık ettim ve bu durumların neredeyse tamamında fark ettim ki insanları belli kararlar almaya yönlendiren şeyler, o konunun dışarıdan nasıl göründüğüyle, konforuyla veya elde etme kolaylığıyla ilgili şeyler. Bunun sonucunda da en kötü sorunlar karşılarına çıkıyordu. Ama eğer Rab’bin yönlendirişini arayıp O’na güvenselerdi, çok farklı sonuçlarla karşılaşacaklardı.

 

Yaşlılığıyla ya da çocuklarının geleceğiyle ilgili kaygılanmayan tek bir insan bile yoktur. İnsanlar bu konular nedeniyle her türlü çabayı gösterip enerjilerini harcarlar. Ama yukarıdaki ayet belirtiyor ki Rab evi yapmazsa yapıcılar boşuna didinir. Rab’bin yönlendirişini arayıp onu izlediklerinde elde edecekleri sonuçlarla kıyaslandığında, insanların bu şekilde elde ettikleri başarı son derece küçüktür.

 

Bir Baba olarak Rab her zaman çocukları için en iyisini düşünür. Ben başka yolla başarılı olmayı hayal bile edemem. Rab’bin bu hizmette bana sağladığı güvence için çok minnettarım! Bu başka bir alanda çok daha fazla şey başarmamdan daha iyidir. Rab kimilerini iş dünyasına, kimilerini sanata yönlendirebilir. O halkı için her zaman en iyisini tasarlar.

 

O’nda rahat bulanlar yarınları hakkında, zorluklar hakkında ya da düşmanın saldırıları hakkında kaygılanmazlar. Rab kentimizi, sokağımızı, evimizi, yaşamımızı ve sevdiklerimizi nasıl koruyacağını bilir. Peki RAB sizin hayatınızda nerede?

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares